Ági nemzetközi sminksikerei
Közélet

Ági nemzetközi sminksikerei

Mozgalmas időszakot tudhat maga mögött Tapodi Ágnes. A kiskunhalasi sminkszakember több nagyszabású versenyen is remek eredménnyel végzett. Büszkeséggel tölti el, hogy az USA egyik legrangosabb online szépész megméretésén 45 ország szakemberi közül, kategóriájában őt választották a legjobbnak. Pihenésre nincs sok ideje, hiszen már most újabb versenyekre készül, ahol ismét szeretne bizonyítani a szakmai zsűri tagjainak.

- Milyen versenyeken vagy most túl? Hogyan sikerültek ezek a megméretések számodra?

- Az USA-ban rendezték meg a Brillant Cup Hollywood elnevezésű versenyt, ahol 45 ország szakemberi mérték össze tudásukat különböző szekciókban. Kategóriámban (előtte-utána kategória) első hellyel jutalmaztak és még egy mini Oscar szobrot is kaptam. A másik fontos verseny a Hungarian Open Europe Cup 2022 volt, ahol pedig harmadikként végeztem.

- Miért tartod fontosnak, hogy ilyen szakmai múlttal a hátad mögött most is folyamatosan versenyezz?

- Elsősorban minden versennyel magamnak szeretnék bizonyítani. Szeretem tudni, milyen szinten áll a tudásom. A versenyzés mindig nagyon jó móka. Az élő show-k fergeteges hangulatúak, mindig nagyon jól érezzük magunkat. A felkészülések során nagyon összekovácsolódunk a modellekkel, közben pedig rengeteget tanulok.

A győztes smink

- Mi határozza meg, hogy egy-egy versenyre a modelljeid milyen sminket kapnak?

- Fontos kiemelnem, hogy nekem nem hivatalos modelljeim vannak, mindig hétköznapi lányokkal, asszonyokkal dolgozom együtt. Huszonhét kategóriából lehet választani a versenyeken, én mindig az adott modell arcához megálmodott sminknek megfelelően választom ki, melyik szekcióban induljak el. Nagyon fontos, kinek milyen az egyénisége, ahhoz tudom megtervezni a sminket.

- Mit éreztél, amikor a nemzetközi verseny eredményhirdetésénél a Te neved hangzott el kategória győztesként?

- Sikítottam, sírtam, fel sem tudtam fogni, hogy engem és a munkám választották a legjobbnak. Még most is beleborzongok, ha belegondolok ebbe. Az elért eredmény hatalmas motivációt ad a későbbiekre nézve. Ilyenkor tudom, hogy elértem egy bizonyos szakmai szintre, ahonnan lehet tovább építkezni. Mindig van mit tanulni, mindig van hová fejlődni. Minden elért eredmény ösztönöz arra, hogy tanuljak tovább.

- Smink terén mik az aktuális trendek?

- 2022 őszén egyértelműen a natúr sminkek számítanak trendinek. Az a jó, ha van smink, de szinte észrevehetetlen. A sötét rúzsok visszajöttek divatba, a sok highlighter is a mostani ősz jellegzetessége. De a legfontosabb még mindig az, hogy mindenki olyan sminket viseljen, ami neki tetszik, és amit örömmel lát a saját arcán.