Akalin táboroztak a központisok
Közélet

Akalin táboroztak a központisok

Több mint 20 éve hagyomány, hogy nyaranta Balatonakalin töltenek közös pihenési és kikapcsolódási időt a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola tanulói. Az idén is így történt ez a július második felében megvalósult egyhetes balatoni táborban – tudatta szerkesztőségünkkel az iskola igazgatója, Nagyné Lehoczki Zsuzsa. A tábor összefoglalóját az alábbiakban közöljük.

Balatonakalin, a Vakáció kft. táborában újra együtt táboroztak a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskolatanulói és kísérő tanáraik.  Ormosné Bodrogi Viola táborvezetőnek nem voltkönnyű dolga a kialakult járványhelyzet miatt a tábor megszervezésében. Az utolsó napokig kérdéses volt a tábor időpontja és helyszíne. Szerencsére újra indulhatott a már hagyományos helyszín Akalin, ezúttal sajnos a vajdasági Magyarkanizsa testvérintézményének tanulói nélkül.

Közel 70 központis diák, köztük Nagyné Lehoczki Zsuzsanna igazgatónő most végzett nyolcadikosai ezúttal is remek programokban vehettek részt. A balatoni strandolás és a sport-programok mellett minden napra jutott kirándulás is. Voltak olyanok, akik Eplényben először próbálták ki az Álmos-hegyi libegő nyújtotta élményt és csodálták a panorámát, vagy megízlelték Csesznek várának hangulatát. Igazi tengeri élmény volt a szeles időben a Phoenix vitorlás fedélzetén utazni, ezt követte a Koloska-völgyi Vadaspark, a Koloska szikla megmászása és az erdei tornapálya élménye. Az idén sem maradt el a kézműves foglakozás, az akadályverseny, asztfaltrajzverseny, tanár-diák kapitánylabda mérkőzés, activity és az esti daltanulás, közös zenélés. Balatonfüreden a Papsokai Szent Mihály templomromról felejthetetlen kilátás nyílt a magyar tengerre, amit a balatonfüredi séta követett. Egy bensőséges esti ünnepségen a táborvezető 22 évi munkáját köszönték meg kollegái, átnyújtva neki a több mint két évtizedet összefoglaló fotókönyvet, azzal a lelkesítő kéréssel, hogy folytassa a táborszervező munkát a jövőben is.

Végül köszönet a szülőknek, hogy lehetővé tették gyermekik számára, hogy a furcsa és szokatlan tanév után gyermekeik táborozhassanak.

Ismét kiváló munkát végeztek a csoportvezető tanárok, kollégák, akik évről-évre újra vállalják a táborozással járó felelősséget, feladatokat: Tóthné Almási Beáta, Csorvási Zoltán, Kutasi Klára, Bognár Annamária, Valkai Ottóné, Gillich Szilárd, Modok Benő, Bajtai András. Köszönet a tábort eszközökkel, szállítással támogató vállalkozóknak, cégeknek!

A legnagyobb köszönet azonban nektek szól, gyerekek, akik remek és vidám partnereink voltatok az idén is! Reméljük a most következő képek híven tükrözik a tábor hangulatát.

Írta: Csorvási Zoltán, képek: Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola