Akinek nincs szelektíves kukája, átveheti a szolgáltatónál
Közélet

Akinek nincs szelektíves kukája, átveheti a szolgáltatónál

Sokan már évek óta használják Kiskunhalason a sárga fedeles, szelektív gyűjtésre szolgáló kukákat. Újra hasznosítható, elsősorban csomagoló anyagokat kell ebbe a tárolóba tenni, amit kéthetente szállít el a szolgáltató a háztartásoktól. Többen még nem rendelkeznek ilyen kukákkal, amiket azért lenne célszerű beszerezni, mert képviselő-testületi döntésre – várostisztasági okokból - megszűnnek majd a városban a szelektív gyűjtőszigetek.

Az önkormányzat ezzel kapcsolatban kiadott egy tájékoztatót. E szerint: a szelektív hulladékgyűjtő edényzetet a  Kiskunhalas, Alsószállás puszta 0995/12 hrsz. szám alatti – vagyis a Zsanai út menti - telephelyen van lehetősége felvenni az ügyfeleknek:

Hétfő: 8:00 - 15:00

Kedd: 8:00 - 15:00

Szerda: 8:00 - 15:00

Csütörtök: 8:00 - 15:00

Péntek: 8:00 - 15:00

Szombat, vasárnap: Zárva

Az átvételhez szükséges egy lakcímkártya, valamint az utolsó számla befizetéséről szóló igazolás (feladóvevény, átutalási igazolás bemutatása).

Amennyiben az ügyfél személyesen nem tud eljárni az ügyben, meghatalmazást kitöltve, aláírva lehet intézkedni. (A meghatalmazási nyomtatvány elérhető a www.kiskunhalas.hu oldalon.)

A háztartások a közelmúltban egy átfogó tájékoztató kiadványt is kaptak a postaládájukba. Ebben minden tudnivaló szerepel a 2022. évi hulladékszállítási rendről, de például a díjmentes lomtalanítás lehetőségéről is, így célszerű áttanulmányozni a kiadványt.