Állnak az épületek falai, épül a színpad
Közélet

Állnak az épületek falai, épül a színpad

A megadott ütemterv szerint halad a kiskunhalasi tófürdő területén zajló turisztikai célú beruházás. A Halasi Média és Kultúra Kft. sikeresen pályázott, a Kiskunhalas- Sóstó turisztikai fejlesztése című TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00015 azonosítószámú pályázaton. A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap valamint Magyarország Kormánya társfinanszírozásával valósul meg. A vissza nem térítendő támogatás összege: 81.000.000 forint.

A Sóstó partján álló épületek állapota az elmúlt évtizedekben erősen leromlott, a mosdók, a kiszolgáló épületek és a fedett közösségi terek emiatt nem töltötték be eredeti funkciójukat, állapotuk miatt a megadott célokra használhatatlanná váltak.

A pályázati forrásnak köszönhetően a kivitelezők elbontották a régi épületeket, felszedték a korábbi sétány betonozott járófelületét és megkezdődött az új épületek valamint az új színpad kialakítása. A projekt során kialakításra kerül egy fedett rendezvénytér, valamint egy sétány. Megújul a bejáratnál lévő büfé épülete, valamint a kerítés és a strand területén lévő közvilágítás is, illetve a strand területének a zöldfelülete is rendezésre kerül. A növekedő látogatószámra tekintettel új parkolókat is építenek. A beruházás a strand, kilátóig tartó területét érinti.

Tóth Péter a Kiskunhalasi Közös Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának vezetője elmondta, a Sóstó eddig is sokak által kedvelt pihenőhely volt, most a beruházásnak köszönhetően megfelelő infrastruktúra fogadja majd az ide látogatókat. A tervek szerint megfelelő kamerarendszert is kiépítenek, így folyamatosan szemmel lesz tartható a teljes terület.