Álomfal a gyermekosztályon
Közélet

Álomfal a gyermekosztályon

Ismét egy nagyvonalú felajánlást kapott a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház. Alterné Kiss Olga, kreatívfestő a gyermekosztály egyik szabad falfelületét dekorálta ki színes figurákkal, motívumokkal. Célja az volt, hogy az ide érkező gyermekeket egy hangulatos kép fogadja, amitől otthonosabban érezhetik magukat a bent töltött idő alatt.

- A felajánlásom az volt, hogy egy teljes napot karitatív munkával töltök el a halasi kórházban, ennek nyomán készült el ez a színes falfestmény. Azt gondolom, a gyerekeknek és a szülőknek is nagyon fontos, hogy milyen környezetben vannak. Amikor ide megérkeznek, tele vannak izgalommal és talán félelemmel is. Falfestményem hozzájárulhat ahhoz, hogy ha csak egy rövid időre is, de elterelődjön a figyelmük és megnyugodjanak az új környezetben. Az alkotási folyamat részeként először mindig megismerkedek a helyszínnel és az ott lévő emberekkel. Pakai Istvánné főnővérrel rengeteget beszélgettem, csodálatosak az itt dolgozók. Örömmel készítettem el ezt a képet és bízom benne, hogy lesz még itt feladatom – nyilatkozta Alterné Kiss Olga.

A kórház vezetősége örömmel fogadta Olga felajánlását és hálásak önzetlenségéért.

- Mindig jólesik az ember lelkének az olyan felajánlás, ami nyomán szebbé, jobbá, használhatóbbá teszik kórházunkat. A gyermekosztály sürgősségi várójában valóban nagy esztétikai élményt nyújt ez az új, színes álomfal. Ha ideérkezik egy szülő a kisgyerekével, lehetőségük lesz megszemlélni a képet, esetleg egy kis mesét kitalálni a falon látható állatokról – mondta dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató.