Átadták a Kertvárosi óvodát
Közélet

Átadták a Kertvárosi óvodát

Impozáns épület, tágas, barátságos csoportszobák, akár konferenciák megtartására is alkalmas tornaterem – a mai kor minden követelményének megfelel Halason a Kertvárosi óvoda. A város új intézményét most már birtokba vehetik a gyerekek. Az átadó ünnepségen Ácsné Fehér Klára a Napsugár Óvodák vezetője, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Rideg László a megyei közgyűlés elnöke és Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere vágták át a szalagot.

Halas új óvodája a Kertvárosi iskola szomszédságában, a Gárdonyi Géza utcában valósult meg Deák Róbert tervei alapján. A három csoportban 60 gyermeket tudnak fogadni. A Kertvárosi óvodába költözött át a Magyar utcai óvoda két csoportja és egy csoport a Szilády Áron utcai óvodából, illetve ide tették át a Napsugár óvodák székhelyét is. A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával valósult meg a TOP-1.4.1-16-BK1-2017-00014 „Kiskunhalasi Kertvárosi Óvoda építése” elnevezésű, 336.608.142 forintos projekt.

- Sok munka van abban, hogy elkészült és most megnyithat ez a gyermekbarát intézmény. Mindenkinek köszönjük a segítségét, közreműködését. Három hét alatt sikerült átköltöznünk és berendezkednünk – mondta az óvoda átadóján Ácsné Fehér Klára a Napsugár Óvodák vezetője.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta: az óvodával megújul a Kertváros és a színvonalas óvodai ellátás is arra ösztönözhet, hogy minél több gyermek szülessen. Rideg László a megyei közgyűlés elnöke is folytatta ezt a gondolatmenetet, mint mondta: a gyermekeké a jövő és a megyei önkormányzat is kiemelten fontosnak tartotta ezt a beruházást.

- Egy szép épülettel, egy új intézménnyel lett gazdagabb a város. Harminc éves álom vált most valóra, hiszen már a szomszédos Kertvárosi iskola építésekor felmerült, hogy célszerű lenne óvodát is építeni ebbe a városrészbe. A most megnyílt óvoda az iskola jövőjét is biztosíthatja. Az új intézmény adjon boldog óvodás éveket a kicsiknek – mondta avató beszédében Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere.