Átadták a Kincsem Házat (galéria)
Közélet

Átadták a Kincsem Házat (galéria)

Szombaton késő délután, hivatalosan átadták a Kincsem Házat a Hirling József Lovasparkban. Kiskunhalas újabb kulturális és szabadidős létesítménnyel bővült. A kedvezményezett Halasi Szabadidő Központ Nonprofit Kft. által üzemeltetett épületben helyezték el Kiskunhalas Város Nagydíját megőrzésre.

Szeptember 11-én, 18.30-kor kezdődött a Kincsem Ház átadásának ünnepsége a Hirling Lovasparkban. A rendezvény Erkel Ferenc Bánk bán című operájának nagyáriájával kezdődött, amelyet Pintér Tibor színművész, a Nemzteti Lovas Színház alapítója és igazgatója adott elő.

Pintér Tibor színművész, a Nemzeti Lovas Színház, alapítója és igazgatója énekével indult az ünnepség

Kuris István László alpolgármester szólt először a meghívott vendégekhez, aki méltatta a lovasparkban folyó sportszakmai munka mellett végezett kulturális és szabadidős szervező tevékenységet. A Kincsem Házzal jelentősen bővült a város kulturális tere – tette hozzá. Az alpolgármester nem üres kézzel érkezett. Fülöp Róbert polgármester megbízásból Kiskunhalas Város Nagydíját hozta el és megőrzésre átadta Juhász Tibornak, Halasi Szabadidő Központ Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

Kuris István László alpolgármester képviselte a városvezetést

A szoborkompozíciót Waclawczyk Dariusz huszár ezredes, a Kiskunhalasi Lovasbandérium parancsnokának vezényletével, két huszár bevitte az épületbe. A szobrot a jövőben a Kincsem Házban, jól látható helyen őrzik majd. Ezután a Kincsem című dalt énekelte el Pintér Tibor színművész Ilyés Jeniferrel, a Nemzeti Lovas Színház előadóművészével.

Kiskunhalas Város Nagydíja

A vendégeket ezt követően Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte. A képviselő beszélt a lovasbázis elmúlt éveiről, annak folyamatos fejlesztéseiről, amelyek jellemzően kormányzati forrásokból valósultak meg. A 140 millió forintos, költségvetési forrásból és 60 millió Ft önerővel most megépült „Kincsem Ház” újabb mérföldkő a Fazekas Mihály utcai komplexum életében, amely a város kulturális életének pezsgő helyszíne is lesz egyben - hangsúlyozta.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszönti a vendégeket

A köszöntőket követően Bányai Gábor, Kuris István László és a jelenlévő, a lovaspark fejlesztésében sokat segítő, Dr. Budai Gyula miniszteri biztos átvágták a nemzeti színű szalagot (címképen) és átadták a Kincsem Házat a közönségnek. Az estébe nyúló ünnepségen bejárták az új, közel 600 négyzetméteres épületet a meghívott vendégek, majd a füves pályán megrendezett, a Nemzeti Lovas Színház által színre vitt, Szent László, a lovagkirály című rockoperát tekintették meg a több mint ezer nézővel együtt.

Ilyés Jenifer és Pintér Tibor duettet énekeltek

Még több cikk

Vasárnap vásár Halason

Vasárnap vásár Halason