Átadták a Pro Iuventute díjakat
Közélet

Átadták a Pro Iuventute díjakat

Idén tizenegy pedagógus vehetett át elismerést a díjátadón, a Szilády Áron Református Gimnázium dísztermében. A Szilády Áron Társaság 1994-ben kezdeményezte a kiskunhalasi nevelési-oktatási intézmények körében, hogy a végzős tanulóifjúság válassza ki egy kedves tanárát a Pro Iuventute – Az ifjúságért emlékdíjukra. Mindezt az elismerést azok kaphatják meg, akik példát mutattak emberségből, szakmai hivatásukból.

Az ünnepi rendezvény résztvevőit Bocskorás Bertalan elnök-lelkész köszöntötte, majd Lukács László a Szilády Áron Társaság elnöke mondott ünnepi beszédet. Mint elhangzott három évtizeddel ezelőtt fogalmazódott meg a díjalapítás gondolata.

„Ez a díj egy különlegesség, máshol nem nagyon lehet ilyennel találkozni, olyannyira nem, hogy jelen pillanatban is ez már mintaprogramként országosan is bevezetett példa, hogy ilyen diákok által megválasztott pedagógusok bármilyen díjban is részesüljenek, tetejében fokozatokkal, tehát hogy első, második és egy végleges díjjal zárni lehessen.”- mondta a társaság elnöke.

A díjazottak névsorát Palásti Károly ismertette, a díjakat Lukács László a Szilády Áron Társaság elnöke és Dr. Bognárné Nagy Éva alelnök adta át.

Bronzérmesek – első alkalommal díjazottak: Tallér Erzsébet Katalin – Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Melkvi Tibor - Fazekas Mihály Általános Iskola, Virág Tamás - Központi Általános Iskola, Fésüsné Bakos Ágnes -  Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium, Vilmosné Horváth-Teleki Klára - II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum, Rapcsák Csaba - Bibó István Gimnázium,  Tóbiás Zoltánné - Szilády Áron Református Gimnázium és Kollégium.

Ezüstérmesek - második alkalommal díjazottak: Losonczi László Péter - Kiskunhalasi EGYMI Óvoda és Általános Iskola, Dr. Tallósné Kiss Rita - Felsővárosi Általános Iskola, Polgár-Ónodi Szilvia - Dékáni Árpád Technikum.

A diákok harmadik alkalommal szavaztak Boldogné Jenei Andreára, a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusára, így egy hungarikum halasi csipkét vehetett át a Pro Iuventute emléklappal együtt.