Átadták a Pro Urbe díjakat
Közélet

Átadták a Pro Urbe díjakat

Sokat tettek a városért. Idén Dr. Döme Ottó és Szécsiné Rédei Éva kapta meg a Kiskunhalas Városért díjat. Az elismeréseket október 23-án adták át a városházán. Kiskunhalason minden második évben adományoznak Pro Urbe díjat azon személyeknek, akik kimagasló tevékenységet végeznek a város érdekében.

A Pro Urbe díjátadót májusban a város napjához kapcsolódva szokták tartani, de akkor a vírusveszély közbeszólt. Az elismeréseket mindenképpen szerették volna még idén átadni, ezért került sor október 23-án az ünnepségre, ami a korábbi díjátadóktól kisebb, családiasabb körben zajlott.

 A díjazottakat Fülöp Róbert polgármester köszöntötte. Mind mondta Dr. Döme Ottó és Szécsiné Rédei Éva is rengeteget tett a városért, a város hírnevéért határon belül és túl, a város pedig hálás ezért. A polgármester megköszönte az eddigi munkájukat és azt kívánta, hogy ezt még folytassák sokáig.

Dr. Döme Ottó pedagógusnak a város kulturális élete terén végzett példamutató munkáját ismerik el a díjjal. Nevéhez köthető az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület, az Erdélyi magyar irodalom népszerűsítése és a határokon túl is ismert prózafelolvasó verseny. Döme Ottó munkásságát Bognárné Nagy Éva önkormányzati képviselő méltatta.

Szécsiné Rédei Éva a halasi csipke népszerűsítése érdekében végzett kiemelkedő munkájáért kapta meg a Pro Urbe díjat. Szécsiné Rédei Éva 2014 óta vezeti a Csipkeházat. Fontosnak tartja a minőség és az érték megőrzését, de a mai kor követelményeinek figyelembevételével. Munkája révén tevékenyen részt vesz a város külkapcsolatainak ápolásában is. Szécsiné Rédei Éva munkásságát Laskovicsné Terzics Edit önkormányzati képviselő méltatta. A díjakat Fülöp Róbert polgármester adta át.

A díj átvétele után Dr. Döme Ottó hálás szívvel megköszönte az elismerést. Mint mondta: büszke a városra és kötelességének érzi, hogy amíg bírja, folytassa a megkezdett utat.

Szécsiné Rédei Éva is megköszönte, hogy méltónak találták az elismerésre. Mint mondta: egyénileg kapta a díjat, de ebben a munkatársainak, családjának is nagy szerepe van. Megtiszteltetés számomra, hogy a halasi csipkéért dolgozhatok – zárta szavait.

(A Kiskunhalas Városért díj átadásáról összefoglalót láthatnak a Halas Televízió október 23-i híradójában, az október 23-án este fél 8-kor kezdődő ünnepi műsorban pedig teljes terjedelmében látható az ünnepség.)