Átadták az új öltözőt
Közélet

Átadták az új öltözőt

Házi ünnepséget tartottak a Szilády Áron Református Gimnáziumban. Elkészült az új öltöző épület, amely több éves álma volt a diákoknak. A beruházásra összesen hatvannégymillió forintot költött önerőből az intézmény.

A Szilády Áron Gimnáziumba jelenleg 580 gyermek jár, az utóbbi években kiderült, hogy ekkora létszámra már kevésnek bizonyulnak a meglévő mosdók és a megfelelő minőségű, komfortos öltözőre is nagy igény volt. Az intézmény vezetése ezt látva döntötte el, hogy a laborépület mellé építenek egy öltözőt. A kettőszáz négyzetméter hasznos alapterületű épület ünnepélyes szalagátvágásán részt vett Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester. Bödecs Pál lelkész-főigazgatóval közösen adták át a tanulók számára megépített komplexumot, amely az öltözőhelyiségek mellett egy tágas padlástérrel is rendelkezik.

Az öltözők-mosdók megfelelő körülményeket biztosítanak a sportolni vágyók számára- mondta az ünnepségen Varga Judit igazgató, aki bízik abban, hogy a fiatalok még nagyobb időt és energiát fordítanak majd a megfelelő testmozgásra.

További részletek 19-órakor a Híradóban.