Autómentes nap, bringás reggeli, díjmentes buszozás lesz Halason
Közélet

Autómentes nap, bringás reggeli, díjmentes buszozás lesz Halason

Szeptember 22-én, csütörtökön van az Európai autómentes nap. Halas főterén reggel 7 órától bringás reggeli – kakaós csiga -  várja az iskolába, munkába kerékpárral indulókat.

A programok délelőtt 9 órakor kezdődnek a főtéren, Lesz mászófal, fabicikli és érkezik egy velocipéd. A gyerekek kipróbálhatják a kis bicikliket. A Bóbita Óvoda, a Zöld Közösségért és a Nagycsaládos Egyesület is programokkal készül. Lesz aszfaltrajzolás és vöröskeresztes bemutató is. A védőnők az egészséges táplálkozásra hívják fel a figyelmet egy kis kóstolóval, de a rendőrség is kitelepül társasjátékokkal, részeg szemüveggel és baleseti szimulációval.

14 órakor kezdődik az iskolások környezetvédelmi vetélkedője, és a kerékpáros ügyességi verseny. A programok miatt kora reggeltől le lesz zárva a Városháza és a Táncsics utca. Az autómentes nap záró programja 18 órakor kezdődik a Közösségek Házában. Az elektromos autózásról lesz előadás.

Az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan a Halas Busz Kft. a halasi helyi járatokon 22-én, csütörtökön a közösségi közlekedés népszerűsítése érdelében díjmentesen szállítja az utasokat.

Még több cikk

Álomfal a gyermekosztályon

Álomfal a gyermekosztályon

Véradások Halason

Véradások Halason