Az egészség volt középpontban
Közélet

Az egészség volt középpontban

Újabb tematikus napnak adott otthont a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum. Az egészségnapot minden tavasszal megrendezik. Idén is több helyszínen, párhuzamosan zajlottak az események a Tekóban.

Többek között egészséges falatkákat, süteményeket kóstolhattak a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum tanulói, pedagógusai. E mellett az egészség nap keretében sok érdekesség várt a résztvevőkre.

- Különféle programokkal, előadásokkal, mozgásformákkal készültünk a fiataloknak. Szerencsére a legtöbben nyitottak az új dolgok iránt, így könnyű bevonni a diákokat a különböző feladatokba. Azt gondolom, minél többször hallanak ezekről az információkról, annál inkább megragad a tudatukban a lényeg, és talán lesz, aki meg is fogadja az itt elhangzottakat – fejtette ki Venczel Katalin, az esemény főszervezője.

A fiatalok sok hasznos információt megtudhattak egészségi állapotukról a különféle vizsgálatoknak köszönhetően.

- Meglepő módon, most minden rendben van a vérnyomásommal és a pulzusommal. Pedig azt hittem, nem jó értékeket kapok majd. Örülök, hogy itt, az iskolában nyílt lehetőség ezekre a vizsgálatokra – mondta Gyuraszovics Bence diák.

Jól érezhető volt, a fiatalok többsége tisztában van azzal, milyen fontos, hogy folyamatosan odafigyeljenek egészségükre.

A program közreműködői úgy látják, minden tekintetben sikeres rendezvényt bonyolítottak le a nap folyamán.