Az eső, a szél és a kánikula sem volt akadály
Közélet

Az eső, a szél és a kánikula sem volt akadály

A Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium nyitotta meg idén a halasi középiskolák közül a gólyatáborok sorát. Az elmúlt években a soltvadkerti üdülőterületen találták meg azt a helyszínt, ami leginkább megfelelt az igényeiknek, így most is ez volt a táborhely. Nagyon változatos időjárást fogtak ki a fiatalok, de szerencsére minden eshetőségre fel voltak készülve.

Eső, szél, erős napsütés. Az időjárás szinte minden arcát megmutatta a Bibó-gimnázium gólyatáborának ideje alatt. A fiatalok összetartását és kreativitását jól mutatja, hogy még ezek az extrém körülmények sem tudták tönkretenni a tábori élményt, mindenki jól érezte magát az együtt töltött 3 nap során.

- A gólyatábor mindig nagyon fontos, hiszen a tanév megkezdése előtt az iskola új tanulói itt tudnak megismerkedni egymással, a végzősökkel és a pedagógusokkal is. A tizenkettedikesek most is jó feladatokat találtak ki, és szerencsére arra is gondoltak, mi lesz, ha elered az eső. Ezeknek az ötleteknek most nagy hasznát vesszük – árulta el Szőnyiné Vas Lívia pedagógus.

Az iskola legújabb tanulói saját bevallásuk szerint kissé félve jöttek el otthonról a táborba, azonban 1-2 apróságot leszámítva, nagyon pozitívak a tapasztalataik.

- Bevallom, előzetesen nagyon féltem attól, milyen feladatokat kapok majd a végzősöktől. De alaptalan volt az aggodalmam, mert mindenki nagyon kedves és egyáltalán nem arról szól ez a tábor, hogy kitoljanak velünk. Jó ez a pár nap, hiszen össze tudtunk ismerkedni az osztálytársainkkal. Már azt is tudom, ki mellé fogok ülni a padban, ha megkezdődik a tanév – mesélte Tompa Eszter diák.