Babák az új szülészeten
Közélet

Babák az új szülészeten

Elkészült az új toronyépület és befejeződtek a kórház harmadik emeletén a felújítási munkálatok, itt kapott végleges helyet a szülészeti és koraszülött-ellátó osztály. A hétvégén már át is költöztették a kismamákat és az újszülötteket a teljesen megújult részlegre.  

Új, egyágyas szülőszobákat alakítottak ki, ahol lehetővé válik a közvetlen hozzátartozó is együtt lehessen a vajúdó anyukával, de a szülőszobákkal együtt kialakítottak egy császárműtőt is, ahol az elmúlt hétvégén már megtörtént az első szülés.
 
Az Európai Unió támogatásával, a „Struktúraváltás a halasi kórházban” című projekt keretben közel 2,9 milliárd forintból megvalósuló beruházás során egy teljesen új szülészeti koraszülött-ellátó osztály épült. Új, négydimenziós ultrahang-készülék, több új inkubátor és számos vadonatúj korszerű berendezés, orvosi műszer segíti a biztonságos szülés folyamatát.
 
babasok
 
A magas szintű minőségi ellátást szülésre felkészítő tanfolyam, védőnői ellátás biztosítja és olyan kényelmes, kis létszámú szobák, amelyekben a nap 24 órájában az anyák együtt lehetnek a gyermekükkel.
 
Kép-szöveg: Pozsgai Ákos
 
{phocagallery view=category|categoryid=1121|limitstart=0|limitcount=0}