Befejeződik a nyári gyermekétkeztetés
Közélet

Befejeződik a nyári gyermekétkeztetés

A héten befejeződik a nyári szünet, és ezzel együtt a nyári gyermekétkeztetés. Halason a vakáció ideje alatt 422 nehéz helyzetben élő fiatal kapott ingyen ebédet. A város a programra idén 9,5 millió forint állami segítséget kapott. Tavaly is kormányzati pénzből sikerült megoldani az ebédeltetést, akkor 10,6 millió forintból 450 gyermeknek tudtak meleg ételt biztosítani a szünidő 54 napjára.

A nyári gyermekétkeztetést a pályázók közül idén a Tiszti Klub konyhája nyerte el. Kovács Gyula üzletvezető tájékoztatása szerint minden nap, minden adag étel elfogyott, ez is bizonyítja, hogy a nehéz helyzetben élőknek nagy segítséget jelentett az ingyenes ebéd. A konyhán igyekeztek változatosan, egészségesen és a gyerekek szájíze szerint összeállítani a menüt. Többször gyümölcsöt is adtak az ebéd mellé.

A nyári gyermekétkeztetés egyik feltétele volt, hogy a főzéshez használt alapanyagok jelentős részét környékbeli vállalkozóktól szerezzék be, ezzel is segítve a helyi gazdaságot. A főzést végző vállalkozás a tésztát, a zöldségféléket, és a húst is a térségből szerezte be. Az ételosztás lebonyolításához két közmunkást is sikerült foglalkoztatni, de a Tiszti Klub konyhájának a létszámát is meg tudták erősíteni három fővel.

Szöveg-fotó: Fehér Erika