Befejeződött a sóstói mederkotrás
Közélet

Befejeződött a sóstói mederkotrás

Munkagépektől volt hangos a Sóstó partja pénteken és szombaton. A Sóstó Sporthorgász egyesület megbízásából egy vállalkozó bevonásával zajlottak a mederkotrási munkálatok a kikötő közelében. Az elmúlt évek során benőtte a nád azt a vízi folyosót, amelyen a csónakkikötőből a csárda irányában ki lehetett menni a tóra. A kotrást már évek óta tervezte az egyesület, ám csak most álltak rendelkezésre az anyagi források.

A munkálatok Dobos János elnök felügyeletével zajlottak, az elmúlt hónapokban megszerezte az egyesület a kotráshoz szükséges engedélyeket.

Amint mindenre pecsét került, megegyeztek a vállalkozóval. Az előzetes becslések szerint közel másfélmillió forintba kerül egy ilyen part melletti szakasz rendbetétele. Az alacsony vízállás és a burjánzó növényzet miatt már csak egy csatornán lehetett kijutni a „nagyvízre”, ennek a kotrásnak köszönhetően most már a csárda felé is lehet menni a csónakokkal.

Dobos János arra kér minden horgászt, hogy saját csónakja körül tartsa karban a területet! A munkálatok során kiderült, hogy 4 csónak volt a nád sűrűjében, az elnök tájékoztatása szerint amennyiben a csónakok gazdája nem jelentkezik, ki fogják szedni azokat a vízből.

További részletek hétfőn 19.00-kor a Híradóban!