(►) Befogadó játszótér épült a Sóstó partján (videóval)
Közélet

(►) Befogadó játszótér épült a Sóstó partján (videóval)

Átadták a kiskunhalasi befogadó játszóteret, amely a vízi világba kalauzolja a családokat A Sóstó partján építették meg a kivitelezők a Szerencsejáték Zrt. megbízásából ezt az egyedülálló, a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők számára is használható játszóteret. A Szerencsejáték Zrt. a 2017-ben elindított „A játék összeköt!" program keretében, a Nagykarácsony sorsjegy bevételeiből az eddigi huszonkét játszótér mellett idén további befogadó játszóterek megépítését vállalta a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének szakmai közreműködésével. Ezek a közösségi terek a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára teremtik meg a közös játék örömét.

A kiskunhalasi avatóünnepségen Mager Andrea a Szerencsejáték Zrt elnök-vezérigazgatója elmondta a most átadott befogadó játszótér a vízi világ tematikáját követve nyújt kikapcsolódást.

- Az alapvető mottónk az, hogy a játék összeköt, és az a legfontosabb számunkra, hogy kisgyerekkortól megtanuljuk azt, hogy az épek és a mozgásukban korlátozottak könnyen tudnak együtt élni, együtt dolgozni, együtt gondolkodni. Mi a Szerencsejáték Zrt.-ben már 20 éve ezt tesszük. Van egy karitatív hálózatunk, és itt mozgássérült és egyéb nehézségekkel élő emberek sorsjegyet árulnak, és azt kell mondjam, hogy idén például talán ők a legjobban és a legsikeresebben fejlődő részlegünk. Tehát még üzletileg is akár megéri ez a dolog, de a legfontosabb üzenet mégiscsak az, hogy ne azt keressük, hogy miben különbözünk egymástól, hanem találjuk meg azokat a pontokat, amelyek összekötnek bennünket, és biztosan ilyen pont a játék. Azt gondoljuk, hogy kell egy ilyen tér, ami a legjobbat hozza ki belőlünk, és ami összeköt bennünket.

Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere egy halasi csipkével lepte meg Mager Andreát. A polgármester elmondta, a település legszebb játszótere készült el a projekt keretében.

Örülünk annak, hogy ránk gondolt a Szerencsejáték Zrt. Úgy tudom, hogy a Dél-alföldön még más településen nem valósult meg ilyen típusú együttműködésből játszótér, tehát itt most elsők vagyunk a sorban, és ahogy látszik, ez egy nagyon különleges játszótér, és szerintem nagyon különleges a helyszín is, hogy ezt ide a Sóstóra tudtuk megvalósítani. A különlegességét az adja, hogy nagyon modern és befogadó játszótérről van szó, és azért is gondoltuk azt, hogy a Sóstó lenne ennek a legideálisabb helyszíne, mert nem túl messze működik a Pető Intézet is, ahonnan a gyerekek át tudnak majd jönni játszani.

Fördős Hódi Erzsébet építész, rehabilitációs szakmérnök és Tóth Zoltán tapasztalati szakértő tartott bemutatót az új befogadó játszótéren, közösen szemléltették azt is, hogy az egyes játékelemek között a kerekesszékkel, önállóan segítség nélkül lehet közlekedni.

Bányai Gábor kormánybiztos is a közösség köszönetét tolmácsolta az adományozó Szerencsejáték Zrt. felé. Az országgyűlési képviselő úgy gondolja, a sóstói parkerdő, maga a Sóstó, Kiskunhalasnak egy nagyon fontos frekventált pihenőhelye, horgászhelye, rekreációs sportközpontja. Ez a fejlesztés újabb csoportokat vonzhat majd a tópartra, remek kikapcsolódást nyújtva a családoknak.

A játszótér építési program jószolgálati nagykövete Drávucz Rita világ és Európa-bajnok olimpikon vízilabdázó is köszöntötte a megjelenteket. Mint érintett szülő hívta fel a figyelmet a fogyatékossággal élők széleskörű integrációjára.