Bemutatták 2018 új fagylaltjait
Ínycsiklandó íz párosítások jellemzik az idei fagylalttrendet – ez derült ki a térség cukrászainak szervezett szakmai napon. Ilyen finomság például a karamellás zöldalma, a körtés ricotta, az áfonyás mogyoró és tejszínes baracktea vagy éppen a málnás oreo, a narancsos csokoládé, az epres pavlova, a pisztáciás mangó és a fahéjas meggy. Már csak a jó idő hiányzik és indulhat a fagylaltszezon.
A térség cukrászai megnézték és megkóstolták a 2018-as év fagylaltújdonságait, majd megvitatták a tapasztalataikat a házigazda halasi Muskátli cukrászda és az egyik gyártó cég, a Joygelató közös szakmai napján. A cukrászoknak ez a találkozója már hagyomány ilyenkor a szezon kezdetén. - Az már évek óta, így idén is törekvés, hogy minőségi anyagokból készüljenek a nyalánkságok. 2018-ban nem az extrém ízeken lesz a hangsúly, hanem a különböző ízek párosításán – mondta Kozla Kornél a házigazda cukrászda vezetője.
A bemutatót tartó mestercukrász, Hajdu Zoltán is erről beszélt. Mint mondta: a fagyik között most is ott lesznek az örök kedvencek, például a csokoládé csak más ízeket is társítanak melléjük, így akár merészebb változatokkal is lehet majd találkozni, például fűszernövény is kerülhet a csokoládéba. De ma már elvárás az is, hogy a különböző ételérzékenységekre is gondoljanak a cukrászdák, így például megjelennek a laktóz, vagy gluténmentes fagylaltok is.
A cukrászok tehát felkészültek a fagyi szezonra, már csak a jó idő hiányzik. Az, hogy elolvadjon a hó és kellemes tavaszias meleg legyen.