Bravúros műtét mentette meg a halasi kismamát és a babáját
Közélet

Bravúros műtét mentette meg a halasi kismamát és a babáját

Egy kiskunhalasi kismamának és babájának életét mentették meg bravúros műtéttel a szegedi klinikán. A delmagyar.hu beszámolója szerint Temesvári Krisztina agyvérzést kapott, operációra volt szüksége, amit eddig példa nélküli módon hajtottak végre az orvosok.

 
A delmagyar.hu a Délmagyarország napilapra hivatkozva részletesen foglalkozik a nem mindennapi orvosi bravúrral. A halasi kismama otthonában lett rosszul, elsőként a helyi kórházba vitte a mentő. Megállapították, hogy a várandós asszonynak agyvérzése van, ezért azonnal a szegedi klinikára szállították. Ott aztán kiderült, hogy gyermekkora óta érgomolyag volt az agyában, amely a terhesség okozta hormonális változások miatt nőtt és megrepedt.
 
Ezt a betegséget csak nagyon kevés helyen tudják operálni, ott is úgy, hogy előtte világra segítik a kismama gyermekét. Szegeden dr. Barzó Pál idegsebész professzor úgy döntött, hogy nem szakítja meg a 32. héten a terhességet, de a műtétet nem halasztja el.  Novák Tibor nőgyógyász adjunktussal aztán másfél óra alatt elvégezte az igen nehéz és bravúros operációt.
 
Krisztina jól van, már két hét telt el a beavatkozás óta. A delmagyar.hu beszámolója szerint az orvosok úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak tovább és két hét múlva világra segítik a gyermeket. (forrás: delmagyar.hu, fotó: Frank Yvette)