(►) Buckás keresztúton jártak a Szent József-iskola diákjai (galéria)
Közélet

(►) Buckás keresztúton jártak a Szent József-iskola diákjai (galéria)

Évek óta hagyományos program a Szent József Katolikus Általános Iskolában, hogy rendhagyó húsvétváró programot szerveznek. Idén a Rekettyés dombjai között volt a keresztút 14 stációja. A kellemes időjárás, a természet közelsége meghitté, emlékezetessé tette a rendezvényt. 

Egymás után  érkeztek a Szent József Katolikus Általános Iskola osztályai a Kecelre vezető út melletti Rekettyésbe. Péntek délelőtt kissé csípett a hideg, azonban a napfény, a friss levegő mindenért kárpótolt. - Régi hagyomány ez a Szent József Katolikus Általános Iskolában, hogy húsvéthoz közeledve egy kicsit gyermek centrikusabb  programot szervezünk a diákjainknak. Ilyenkor kijövünk a természetbe,  és a mi elnevezésünk szerint egy buckás keresztúton járjuk végig azokat a stációkat, amelyek Jézus szenvedését szimbolizálják. Osztályonként a diákjaink bebarangolnak egy közel egy órányi utat a szabad levegőn, így a reményeink szerint sokkal közelebb kerül hozzájuk ez a téma - fogalmazott az esemény szervezője Kiss Péter.

Az osztályok bizonyos időközönként vágtak neki a sétának, amelynek állomásain felidézték az oda köthető történéseket. Az egyik csoporttal tartott Seffer Attila plébános atya is, aki szerint fontosak az ilyen alkalmak. (Mozgóképes összefoglaló a 19 órakor kezdődő híradóban.)

Videó: Vercz András