Cipősdoboz-adományok a dékánis diákoktól (galéria)
Közélet

Cipősdoboz-adományok a dékánis diákoktól (galéria)

Aktívak és kreatívak voltak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának diákjai. A 12.a tanulói úgy gondolták, hogy szeretnének örömet okozni rászoruló családoknak, gyermekeknek. Ezért csatlakoztak a cipősdoboz-gyűjtő akcióhoz, amelynek eredményeként az intézmény több mint hatvan csomagot állított össze.

A szociális érzékenység, az odafigyelés, az empátia szép példáját mutatta a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma. Az intézmény már korábban is részt vett a cipősdoboz-akcióban, idén a 12.a osztály kezdeményezésére megint csatlakoztak. Mint Denczinger Noémi Majától megtudtuk, az egyik diáktársa felvetette, hogy gyűjtsenek tartós élelmiszert. Végül arra jutottak, hogy inkább minél több cipősdoboznyi ajándékot állítanak össze. A dékánisok példát mutattak, a technikum pedagógusa, Dabis Henrik elárulta, hogy több mint hatvan csomag gyűlt össze.

Az adományt szerdán reggel személyesen vitték át a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Thúry József utcai központjába. A diákokat és az őket kísérő pedagógusokat Erdődi Anita szakmai vezető fogadta. A szolgálatnál egészen december közepéig várják azokat, akik szeretnének részt venni az akcióban. Nemcsak a cipősdoboz-gyűjtés zajlik, hanem szívesen fogadnak tartós élelmiszereket, meleg kabátokat, pulóvereket, takarókat is. A tervek szerint még az ünnepek előtt kiviszik a rászorulók részére az összegyűlt adományokat.