(►) Civil konferencia, hasznos információkkal
Közélet

(►) Civil konferencia, hasznos információkkal

Szerdán este egy civil konferenciának adott otthont a kiskunhalasi Csetényi Élménypark. A helyi egyesületek képviselői szakemberektől kaphattak hasznos, aktuális, friss információkat pályázati lehetőségekről, vagy éppen a közösségi térben való hatásos megjelenésről.

- Kiskunhalason nagyon sok egyesület, civil szervezet tevékenykedik. És az ő működésüket nagyban segítik a különböző pályázatok. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani mai konferenciánkkal. Arról is tájékoztatjuk a jelenlévőket, hogy a Halasi Városmenedzser Kft. milyen módon tudja segíteni az egyesületeket – nyilatkozta Fehér Erika civilreferens.

Fülöp Róbert polgármester megköszönte a halasi és környékbeli egyesületeknek a kitartó munkájukat, és tájékoztatást adott arról is, milyen keretet tud biztosítani számukra az önkormányzat.

- Az idei költségvetésben próbáltunk előremozdulni a tekintetben, hogy növeljük azt a támogatási összeget, amelyet a korábbi évben megszokhattak a civil szervezetek. A szokásos ötmillió forint helyett, egy megnövel, nyolcmilliós kerettel indítanánk meg az évet, aztán, ha jól alakulnak az év során a pénzügyi adatok, akkor további összegeket is lehet ilyen célra fordítani – mondta a városvezető.

Három előadást hallgathattak meg a jelenlévők, melyek többek között pályázati lehetőségekről, a beszámoló-készítések buktatóiról és az online felületek nyújtotta lehetőségekről nyújtottak fontos információkat.

További részletek a pénteken 19 órakor kezdődő Hírnapló című műsorban, a Halas Televízióban.