Csőtörés – egy perc alatt kiürült a halasi víztorony
Közélet

Csőtörés – egy perc alatt kiürült a halasi víztorony

Sokan álltak értetlenül, amikor egyik pillanatról a másikra óriási vízmennyiség öntötte el a piactér környékét. Először nem lehetett tudni, honnan jön a rengeteg víz, de aztán hamar kiderült, az új buszállomás építkezési területén egy munkagép átvágott egy fontos vízcsövet.

- A kivitelező egy pontalapot szeretett volna kiásni, e közben sérült meg az azbesztcement cső. Az előzetes közműegyeztetések természetesen megtörténtek, így valószínűleg térképi pontatlanságból következett be ez a dolog. Csak egy méter eltérésről beszélünk, de sajnos ilyen esetben ez ilyen következményekkel jár. Az átvágást követően pillanatok alatt négyszáz köbméter víz ömlött ki a területre. A víztorony nem egész egy perc alatt teljesen kiürült, így az egész város területén víznyomás csökkenést tapasztalhattak az emberek. Ez azonban szerencsére nem tartott sokáig, hiszen kollégáim rövid idő alatt javították a sérült szakaszt – nyilatkozta Nemes György, a Kiskunvíz Kft üzemmérnökség vezetője.

Az építkezések továbbra is zajlanak, viszont a mostani eset kapcsán felmerül a kérdés, hogyan kerülhetők el a hasonló balesetek.

- Az önkormányzattal közösen meg fogjuk vizsgálni annak a lehetőségét, hogy az építési terület alatt húzódó vezetékeket áthelyezzük egy másik nyomvonalra, amennyiben ez nem megoldható, akkor a burkolat alatt egy sokkal modernebb, időállóbb vezetéket fogunk elhelyezni – árulta el Vékony Béla ivóvízágazati főmérnök.

Mint megtudtuk, ezek a munkálatok várhatóan pár hét alatt meg is történhetnek majd.