(►) Dehogy száraz tantárgy a fizika! (galéria)
Közélet

(►) Dehogy száraz tantárgy a fizika! (galéria)

A tankönyvekben csak olvasható, a kisebb iskolai laborokban csak elvétve megmutatható fizikai kísérletek szerepeltek abban az előadásban, bemutatón, amelyet Ignácz Ferenc, a Szegedi Tudományegyetem mesteroktatója prezentált a diákoknak. A Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a Kiskunhalasi EGYMi Általános Iskola, valamint a KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskolájának tanulóinak tetszésnyilvánításai önmagukért beszéltek.

Ignácz Ferenc még az általános iskolában szerette meg a fizikát, mint mondja: remek tanára volt. Nem csoda, hogy a Szilády Áron Gimnázium elvégzése után, 1982-ben ezen a vonalon tanult tovább. Mostanság már a Szegedi Tudományegyetem mesteroktatójaként elhatározta, hogy közelebb viszi a diákokhoz a fizikát. Nem a tankönyvekben olvasható pusztán elméleti oldalát mutatja meg a tanulóknak, hanem a tárgy szépségét is. Ehhez pedig kísérleteken át vezet az út, ezt egyébként Ignácz Ferenc is megtapasztalta az elmúlt években.

Kiskunhalason is volt már több előadása, bemutatója. Csütörtökön volt gimnáziumi osztálytársa, Kucsó István meghívására érkezett a Szent József Katolikus Általános Iskolába. Az intézmény igazgatóhelyettese is úgy látja, hogy ezeken a kísérleteken keresztül biztosan jobban rögzülnek a gyermekekben a tudnivalók. Ráadásul az élményszerűség miatt könnyebb is a tanulás. Ignácz Ferenc humorával, közvetlenségével, valamint látványos bemutatóján keresztül biztosan újabb híveket szerzett a tantárgynak.