
Disznóvágás a lovasparkban (galéria)
Korábbi esztendőkben is hagyomány volt a lovasbázison, hogy az év első hónapjában disznóvágást tartottak a lovas barátok. Ezúttal január 19-én szervezte meg a Hirling József Lovaspark üzemeltetője, a Lovas és Szabadidőközpont Kft. a rendezvényt. Több, mit száz vendég fordult meg a szombati disznóvágáson.
Rózsahegyi Róbert telephelyvezető és munkatársai őrzik a hagyományt, amely még a határőr lovasiskola történelmi múltjába nyúlik vissza. Az itt szolgálatot teljesítő katonák ellátására ugyanis gyakori volt a saját tartású sertésekből ellátni az állományt - tudtuk meg a vezetőtől.
Reggel kilenc óra óta várták a vendégeket a disznóvágásra. A mázsa feletti jószág ekkor már eléggé feldolgozott állapotban volt ahhoz, hogy bizonyos részei fogyaszthatók legyenek. A böllércsapat szinte kivétel nélkül lovasokból, huszárokból és lovas barátokból állt. Az érkező vendégek pedig süteménnyel, pogácsával és jó fajta, a disznóvágás hangulatához illeszkedő italokkal lepték meg a rendezőket.
Ételben, italban nem szenvedett hiányt, aki a szombati napját a lovasparkban töltötte. A rendezők kifejezetten családbarát programot szerveztek, amelynek csak egyik eleme volt a disznóvágás. A kilátogatók bepillanthattak a lovas komplexum szakmai munkájába is, mert akár a Füzér Gábor vezette edzést vagy az éppen aktuális kicsihuszár tanoda foglalkozását is megnézhették.