Disznóvágás a lovasparkban (galéria)
Közélet

Disznóvágás a lovasparkban (galéria)

Korábbi esztendőkben is hagyomány volt a lovasbázison, hogy az év első hónapjában disznóvágást tartottak a lovas barátok. Ezúttal január 19-én szervezte meg a Hirling József Lovaspark üzemeltetője, a Lovas és Szabadidőközpont Kft. a rendezvényt. Több, mit száz vendég fordult meg a szombati disznóvágáson.

Rózsahegyi Róbert telephelyvezető és munkatársai őrzik a hagyományt, amely még a határőr lovasiskola történelmi múltjába nyúlik vissza. Az itt szolgálatot teljesítő katonák ellátására ugyanis gyakori volt a saját tartású sertésekből ellátni az állományt - tudtuk meg a vezetőtől.

Rózsahegyi Róbert telephelyvezető, a disznóvágás egyik fő szervezője

Reggel kilenc óra óta várták a vendégeket a disznóvágásra. A mázsa feletti jószág ekkor már eléggé feldolgozott állapotban volt ahhoz, hogy bizonyos részei fogyaszthatók legyenek. A böllércsapat szinte kivétel nélkül lovasokból, huszárokból és lovas barátokból állt. Az érkező vendégek pedig süteménnyel, pogácsával és jó fajta, a disznóvágás hangulatához illeszkedő italokkal lepték meg a rendezőket.

A séf, Forgó Gyula igazgatja a tárcsában lévő hússzeleteket

Ételben, italban nem szenvedett hiányt, aki a szombati napját a lovasparkban töltötte. A rendezők kifejezetten családbarát programot szerveztek, amelynek csak egyik eleme volt a disznóvágás. A kilátogatók bepillanthattak a lovas komplexum szakmai munkájába is, mert akár a Füzér Gábor vezette edzést vagy az éppen aktuális kicsihuszár tanoda foglalkozását is megnézhették.