Közélet
Disznóvágás és tor Sóstón
Szombaton rendezte a KB Autoteam Kft. és a Sóstó Csárda közös, családi disznóvágását. A szervezők a disznó megölésének látványától megkímélték a vendégeket, akik ettől függetlenül a hagyományos feldolgozás kulisszatitkaiba betekinthettek, mert azt a közönség számára nyitottan, szinte bemutatószerűen végezték és lett a kocából szalonna, kolbász, hurka.
„A Sóstó Csárda elkötelezett a hagyományos magyar konyha vendégek elé vitelében, ennek része a kultúránkba évszázadok óta beépült disznóvágás és az azt követő közösségépítő disznótor – mondta Takács József a vendéglátóhely ügyvezetője. Nekünk természetes, hogy a magyar gasztronómia kultúra dél-alföldi jellegzetességeit őrizve látjuk vendégül a hozzánk betérőket.
Ahogy a ma hozzánk jött, több százas érdeklődőből látom, Kiskunhalas és térsége lakossága is sajátjának érzi a disznóvágás hagyományát és hogy kedveskedjünk a finom falatok mellé, a Szabadkai Mák Attila zenekarát hívtuk talpalávalót húzni. Egyébként ebben az esztendőben is számíthatnak vendégeink magyaros programjainkra” – zárta szavait, az év vállalkozója díjazott, Takács József ügyvezető. További képek itt!
Kép-szöveg: Kovács Iván