Dittmayer Péter országos szakmai díjat kapott
Közélet

Dittmayer Péter országos szakmai díjat kapott

Újabb szakmai kitüntetéssel ismerték el a kiskunhalasi egészségügyi dolgozók munkáját. Ezúttal a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Szakmai Díját vehette át Dittmayer Péter, a halasi kórház ápolási igazgatója.

A  X. Szakdolgozói Tudományos Kongresszuson, Siófokon adták át a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által alapított elismeréseket. Bács-Kiskun Vármegyéből egyedüliként Dittmayer Péter, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház ápolási igazgatója volt az egyetlen, aki a Szakmai Díjat vehette át.

A MESZK érdekérvényesítő tevékenysége mellett, kiemelt feladatának tekinti az egészségügyi szakdolgozók szakmai tevékenységének elismerését. A kamara három díjat hozott létre azon tisztségviselői, ügyintéző szervei, nem tisztségviselő tagjai, képviseleti szervek munkatársai részére, akik az egészségügy területén kifejtett kiemelkedő szakmai és közösségépítő szakdolgozói tevékenységükkel példaképül állíthatók, valamint társadalmi érdekérvényesítő aktivitásukkal, helytállásukkal méltán vívták ki kollégáik és a társadalom elismerését