Édes karácsonyvárás a Váriban (galéria)
Közélet

Édes karácsonyvárás a Váriban (galéria)

Mézeskalács falu és kisvasút, apró rénszarvasok, díszes ünnepi torták és finom pékárú. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájában megadják a módját az ünnepvárásnak. Idén is megrendezték a hagyományos bemutatót, újdonság, hogy a látványos sütitárlat nem egy napig, hanem egy héten át látható a tanétteremben.

A legendás szakoktató, Maja néni egészen büszke lenne a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának diákjaira, akik a cukrászatot választották. Az intézmény hagyományos karácsonyváró rendezvényét egy évvel ezelőtt a vírushelyzet miatt nem tudták megrendezni, idén viszont megújult formában igen. Ezúttal nem egy napon át, hanem egy teljes hétig nézhetik meg a diákok és az érdeklődők azokat a süteményeket, dísztortákat és mézeskalácsokat, amelyeket a tanulók és a felnőttképzésre járó készítette nagy szorgalommal, szeretettel. A tanétterem megszépült, ünnepi díszbe öltözött, megtelt finomságokkal és nem mindennapi látványt nyújt a bemutató. A leendő cukrászok még csütörtökön délelőtt is szorgoskodtak a tankonyhában.

- Büszke vagyok a diákjainkra és azokra a felnőttekre is, akik nélkül ez a bemutató nem valósult volna meg. Azt gondolom, a hagyományt folytatni kell és ilyen módon is megemlékezünk azokról a nagy elődökről, legendás oktatókról, akik már nem lehetnek velünk. Ez a bemutató megmutatja a szakképzésben rejlő értékeket - fogalmazott dr. Komáromi Szilárd igazgató. Ennek a rendezvénynek egy évtizedes múltja van. Bognárné Varju Mónika szakoktató az összefogást emelte ki a megvalósulás kapcsán. A felnőttképzésre járó egy csodaszép Vári mézeskalács falut állítottak össze nagy szorgalommal, a 11. évfolyamos cukrásztanulók dísztortákat készítettek, a 9. évfolyamosok pedig különleges édességeket sütöttek. A szakoktató szerint megmutatja ez a bemutató az iskola sokszínűségét, ahol a kereskedők díszcsomagolásokat mutathatnak be, a pincérek is sokats segítettek.

Illés Lajos szakoktató nem titkolta őszinte rajongását a rendezvény iránt. Szerinte a hátrányból, amelyet a vírushelyzet jelentett, előnyt kovácsolt az intézmény. Ilyen formában, hogy egy héten át lehet megnézni a finomságokat, még nem rendezték meg ezt a programot. - Látom a XXI. századot, a trendiséget itt. Szívem szerint óvatosan összecsomagoltatnám az egészet és egy budapesti szálloda előterében mutatnám be. Megállná a helyét bárhol a világon  -fogalmazott a legendás szakoktató. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.