EFI a szélmalomnál
Közélet

EFI a szélmalomnál

Egészségfejlesztés a kultúra mellett. A szombati Zenélő Szélmalom rendezvénysorozat sikerét tovább növelte, hogy a Semmelweis kórház Egészségfejlesztési Irodájának köszönhetően ingyenes szűrésekre volt lehetőség.

Óriási érdeklődés, a vártnál is jóval több látogató jellemezte a Halason hetedik alkalommal életrehívott „Malomest"-et a Sáfrik-féle szélmalomnál. Az eddig megszokott hagyományőrző, a népi kultúrát-, táncot-, éneket-, tevékenységet életbentartó, a Pásztortűz Egyesület által szervezett programon ezúttal a Kiskunhalasi Semmelweis kórház Egészségfejlesztési Irodája is részt vett.

efibe

Sátruknál folyamatosan váltották egymást az emberek, mert nagyon gyorsan, várakozás nélkül képet kaphatott mindenki pillanatnyi egészségügyi állapotáról. Vérnyomásmérés, vércukorszint megállapítás, testsúlyarányok meghatározása után pár perc alatt az eredményekről is tájékozódhatott bárki, aki a felhőtlen szórakozás, kikapcsolódás mellett az egészségét is fontosnak tartotta. Az Egészségfejlesztési Iroda legközelebb a harkakötönyi falunapon, majd a hónap végén és a jövő hónap elején több halasi is helyszínen is felállítja speciális sátrát. Érdemes élni az ingyenes lehetőséggel.                      

Kép-szöveg: Tóth István