Egészségfejlesztési iroda a kórházban
Közélet

Egészségfejlesztési iroda a kórházban

Törődjön többet egészségével! Ehhez a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház egészségfejlesztési programja és irodája nyújt segítséget. Különböző szűrővizsgálatokra és tanácsadásokra, beszélgetésekre várják Halas és a térség lakóit az elkövetkező években.    

A szeptemberi szüreti napokon és az októberi vásárban már voltak sokan, akik úgy döntöttek tesznek annyit az egészségükért, hogy elvégeztetik a díjtalan és fájdalommentes méréseket. A tervek szerint még 18 hasonló nagyrendezvény lesz.
 
A kihelyezett programokon és szűréseken kívül egy Egészségfejlesztési iroda (EFI) is várja a lakosságot a kórháznál, a fogászat mellett, a bőrgyógyászat épületének emeletén. Itt három szakember fogadja azokat, akik tenni szeretnének az egészségükért, illetve a szűrővizsgálatok segítségével megtudni, hogy milyen állapotban van az egészségük.
 
– Bárki felkereshet bennünket, nincs szükség beutalóra – mondja Bozorádi Tímea az EFI egyik munkatársa. – Várjuk például azokat is, akik alkohol problémával, lelki betegséggel küzdenek, illetve szeretnének leszokni a dohányzásról, vagy útmutatást kapni az egészséges táplálkozásról. Az iroda munkatársai az intézményeket, iskolákat is felkeresik a felvilágosító programokkal.
 
124 millió forintot fordíthat a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház az egészségmegőrzés, az egészségtudatos életmód és a betegség-megelőzés céljaira a TÁMOP-6.1.2/11/3 nevű program keretében. A program az Európai Unió segítségével, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.
 
Szöveg-fotó: Fehér Erika