Egészségügyi termékeket adott a kórháznak a BV
Közélet

Egészségügyi termékeket adott a kórháznak a BV

Büntetés Végrehajtási Intézetekben, fogvatartottak által készületek a sapkák, a két részes zsilipruhák és látogatókabátok, amiket ma délelőtt adtak át a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának képviselői a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház vezetőségének. Mint elhangzott, a felajánlás nagy segítséget jelent majd az egészségügyi intézményben, a mindennapi munka során.

Egy kisteherautó érkezett tele dobozokkal ma délelőtt a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház udvarára. Egészségügyi termékeket kapott a halasi egészségügyi intézmény.

- A Fogvatartottak reintegrációja című projekt Munkaszocializációs projektelem keretében 25 000 darab körgumis sapka, 400 darab bázis zsilipruha és 846 darab látogatókabát átadása történt meg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház részére, amelyeket a projektelemben részt vevő fogvatartottak készítettek a munkagyakorlat során – árulta el Székelyné Bálint Brigitta bv. őrnagy, projektvezető.

A kórház főigazgatója azt mondja, minden ilyen felajánlás nagy segítséget jelent a kórháznak.

- Nagyon hasznos védőfelszereléseket kaptunk a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától. Ami külön öröm, hogy ezek a termékek nagyon jó minőségűek és a méretskála is igen széles. Sokan dolgozunk a kórházban, így vannak kistermetű nővérek, de nagyobb darab férfiak is a kórházban. Ezekben a dobozokban mindenki talál majd neki megfelelő méretű védőfelszereléseket. Minden olyan adomány, ami célzottan a kórházba érkezik, és a munkánkat segíti, az könnyíti a költségvetési terheinket. Hálásak vagyunk a mostani felajánlásért is – mondta dr. Szepesvári Szabolcs.

A projekt résztvevői úgy érzik, az ilyen kezdeményezésekből mindenki sokat profitálhat, s mint elhangzott, biztosan nem ez volt az utolsó közös együttműködés.

- A programunk célja a fogvatartottak munkaerőpiaci reintegrációjának elősegítése, valamint a helyi közösség érzékenyítése a szabadultak visszafogadása érdekében. A programban készített egészségügyi termékek átadásával hozzájárulás a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvásához – nyilatkozta Badinszki Bettina bv. őrmester, sajtóreferens.

A BV korábban a halasi gyermekosztályra is juttatott el felajánlásokat, és a tervek szerint a későbbiekben is lesznek majd hasonló önzetlen megmozdulások.