Egészségügyi verseny az online térben
Közélet

Egészségügyi verseny az online térben

Az egészség védelme, valamint az emberi szervezet felépítése, összetettsége volt a fő témája annak az online versenynek, amit a Dékáni Árpád Technikum szervezett, általános iskolás diákok számára. Városunkból három csapat is döntőbe került. A Központi-, a Felsővárosi- és a Fazekas-iskola felső tagozatosai is komoly felkészüléssel vágtak neki az utolsó fordulónak.

Egy laptopnál ülve, interneten keresztül köszöntötte az általános iskolás diákokat Dabis Henrik, a Dékáni Árpád Technikum pedagógusa. Egy egészségügyi versenyt hirdettek meg, melyre Kiskunhalasról és a térség több településéről is érkeztek nevezések.

- A tizenegy döntős csapatnak először egy 33 kérdésből álló feladatsort kellett megoldania, majd ezt követően a saját iskolájukra illesztve kidolgozták egy egészségnap programját. Mi innen, online tudtuk figyelni a csapatokat, de minden döntős helyszínre kiment iskolánkból egy-egy felsőbbéves, egészségügyben tanuló, akik segítőként mindenben a versenyzők rendelkezésére álltak – tudtuk meg Dabis Henriktől.

Mint kiderült, a nap legjobbjai a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola felső tagozatosai lettek. A fiatalok komoly felkészülési időszakon vannak túl, ennek köszönhető sikerük.

- Hetente két alkalommal találkoztunk, ilyenkor kimondottan versenyfeladatokat oldottunk meg, e mellett plakátokat terveztünk és gyártottunk. Négyen voltunk a csapatban, a tanulnivalót igazságosan elosztottuk egymás között, így senkire nem nehezedett túlzottan nagy teher a felkészülés során – árulta el Kertes Koppány.