Egyszer és mindenkorra elég a közterületi, pitiáner, drogos tolvajokból!
Közélet

Egyszer és mindenkorra elég a közterületi, pitiáner, drogos tolvajokból!

Úgy tűnik, elérkezett az a pont, amikor mindenkinek elege lett azokból, akik semmibe veszik a szabályokat. Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere a közösségi oldalán jelezte: a közösségi együttélés szabályait lábbal tiprókat el akarja tüntetni városunk közterületeiről. Ebben benne vannak a drogos tolvajok és a vidékről idehozott erőszakos kéregetők is. 

Szokatlanul kemény posztban fakadt ki Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere azokkal szemben, akik egyre több bosszúságot okoznak a halasiaknak. A városvezető a közösségi oldalán jelezte: elfogyott a türelem. - Egyszer és mindenkorra elég a pitiáner, drogos tolvajokból és a vidékről idevezényelt, erőszakos kéregetőkből!  Minden jóérzésű kiskunhalasi polgár védelmében soron kívüli egyeztetést kezdeményezek a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetőjével a közterületi rendőri jelenlét megerősítése érdekében. Arra kérem Bányai Gábor országgyűlési képviselő urat, hogy a Parlamentben továbbra is támogassa a kábítószert terjesztők és fogyasztók elleni szigorú fellépést eredményező törvényhozást. Ehhez helyi példák nyomán külön javaslatokkal is élek. Teljesen új alapokon, a 21. század elvárásaihoz igazodva újra kell szervezni a helyi polgárőrséget a KSZC Dékáni Árpád Technikumával együttműködve. Az új szervezet alapító okiratának összeállítása folyamatban van, alakuló ülésére napokon belül sor kerül- fogalmazott Fülöp Róbert.

A polgármester azt is megfogalmazta, hogy tovább kell fejleszteni a térfigyelő kamerarendszert és fokozni kell az Önkormányzati Rendészet közterületi jelenlétét.  Összeghatártól függetlenül minden egyes esetben feljelentést tesznek és addig nem nyugszik, amíg nincsenek az elkövetők felelősségre vonva. A magántulajdon ellen elkövetett cselekmények kapcsán ugyanezt kéri a halasiaktól is. Fülöp Róbert hozzátette: bekapcsolódnak a Bács-Kiskun Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács munkájába. - Mindent meg kell tenni a szabálysértések és bűncselekmények elkövetésének megelőzése érdekében. A közösségi együttélést lábbal tiprókat el akarom tüntetni városunk közterületeiről- fogalmazta meg sokak óhaját.