Életre szóló élményt adott az idei horgásztábor (galéria)
Közélet

Életre szóló élményt adott az idei horgásztábor (galéria)

Idén is megrendezte a hagyományos horgásztáborát a Sóstó SHE és a Haldorádó Team. Az egy hetes kurzus iránt az egész országból volt érdeklődés és akik részt vettek a foglalkozásokon, közös pecázásokon, azok bizony életre szóló élményekkel gazdagodtak. Külön öröm volt a gyerkőcök számára, hogy Döme Gábor világbajnok sporthorgász végig velük volt. Gábor azt mondja, ebben a korban lehet legjobban megkedveltetni a fiatalokkal a természetet és megtanítani azt, hogy a halat miután kifogtuk, vissza kell engedni az élőhelyére.

Neves vendégek, televíziós stábok is megfordultak az idei horgásztáborban. Ezúttal is megszervezte az évek óta kedvelt programját a Sóstó Sporthorgász Egyesület és a Haldorádó Team. A helyszín ismét a Sóstó és az Ezüst tó volt, amelyek ideális környezetet biztosítottak. Óriási érdeklődés volt a tábor iránt, amelynek menetrendjét úgy állították össze, hogy minden napra jusson élmény. Persze Jáger Szabolcs és Juhász Gábor táborvezető megfogalmazása szerint a lényeg az volt, hogy minél több időt töltsenek el a vízpartokon, a természet közelében. Amikor csak lehetett horgásztak, van, aki itt fogta meg élete első halát. - Külön öröm volt, hogy Döme Gábor világbajnok sporthorgász végig velünk volt, tőle nagyon sok praktikát megtanulhattak a gyermekek - mondta Jáger Szabolcs.

A tábor ötödik napja, mint eddig minden esztendőben versennyel záródott. Párosokat alakítottak ki, közel negyvenen foglalták el a Sóstó partját. Döme Gábornak mindenkihez volt egy jó szava és hasznos tanácsokat adott a fiataloknak.  - Minden itt kezdődik el. Ha ebben a korban megszeretik a horgászatot, a természetet, akkor nyert ügyünk van. A horgászat sport és természetes, hogy a halakat, miután megvolt a mérlegelés, azonnal vissza kell engedni az élőhelyükre. Ezt is megtanulták a gyermekek - nyilatkozta a világbajnok sporthorgász. A fiatalok pedig ügyesek voltak, ottjártunk idején is több szép pontyot, dévérkeszeget akasztottak. 

Az eredményhirdetésen kiderült, hogy az 1. helyet Jó Viktor és Társi Milán, a 2. helyet Döme Viktor és Kis Péter Olivér, míg a 3. hely Túri-Szász Miklós és Jáger Benedek szerezte meg. A legnagyobb halat Jó Viktor zsákmányolta, a tükörponty 6,38 kilogrammot nyomott (címképünkön). A segítőknek, támogatóknak köszönhetően további különdíjak és meglepetés ajándékokat adtak át, így senki sem távozott üres kézzel. Persze az élményeket mindezeken felül vitték magukkal...