Elismerték pedagógusainkat (galéria)
Közélet

Elismerték pedagógusainkat (galéria)

Június 3-án délután, a KSZC Dékáni Árpád Technikum sportcsarnokában tartották meg Kiskunhalas városi és járási pedagógusnapját. Ebből az alkalomból gyűltek össze a térség oktatási intézményvezetői, pedagógusok és Kiskunhalas város vezetői. Ünnepi beszédet Vágó Ferencné a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója tartott, majd elismerések átadására került sor.


A városi-járási pedagógusnapi rendezvényt a Himnusz közös eléneklésével kezdték a jelenlévők, majd Vágó Ferencné a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója lépett a szónoki pulpitushoz. A tankerület vezető egy Henry Ford idézettel kezdte beszédét, amely így hangzott: „Az összejövetel a kezdet. Az összetartás egy előrehaladás. Az együttműködés a siker.”

Vágó Ferencné a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója

Vágó Ferencné kiemelte, hogy az elmúlt két év jelentősen eltért a megszokottól a járványügyi korlátozások miatt. Egyik napról a másikra állt át az oktatás a jelenlétiről a digitálisra. Ezt a kihívást magas szinten oldotta meg az iskolák vezetése a pedagógusokkal – tette hozzá. Kiemelte, hogy a pedagógusok vállát igen nagy felelősség terheli, hiszen „A jövő épül a kezükben.”

Dózsáné Mohos Mónika igazgatónő gratulál Makai Imre tanítónak

A tankerület vezető sok más mellett azt kívánta „legyen idő a megújulásra, remek órák, kirándulások, beszélgetések megtartására, amelyek felejthetetlen élményt nyújtanak a gyerekek számára, és amelyekre sok év elteltével is szívesen gondolnak vissza.” Vágó Ferencné végül köszönetét fejezte ki valamennyi kollégának, jó egészséget kívánt, sok-sok gyermekmosolyt és elismerést.

Lengyel Erika óvodapedagógus, a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde mesterpedagógusa intézményvezető-helyettese és Fülöp Róbert polgármester

A pedagógusnapon már hagyomány, hogy a szokásos köszöntő gondolatokon kívül elismerésben részesülnek azok a kollégák, akik folyamatosan kiemelkedő színvonalon végzik munkájukat. Településünk, járásunk és a fenntartók minden évben külön elismerik legkiválóbb pedagógusainak erőfeszítését, gyakran több évtizedes áldozatos tevékenységét.

Először a Kiskunhalas városi pedagógus díjakat adták át. Az önkormányzat „Kiskunhalas Város Közneveléséért” díjat adományozott Kádár Szilárdnak, a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola tanítójának. Lengyel Erika óvodapedagógusnak, a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde mesterpedagógusának, intézményvezető-helyettesnek. Makai Imre tanítónak, a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda történelem szakos tanárának, gyermek- és ifjúságvédelmi felelősnek. A kitüntetéseket Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere adta át.

Kádár Szilárd és Fülöp Róbert

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Elismerő Oklevelet adományozott városunk és térségünk három pedagógusa részére kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként. 

Az Elismerő Oklevélben részesültek:

• Bagó Mariann a Kiskunhalasi Konduktív Óvoda, Általános Iskola és Kollégium konduktorának, szociálpedagógusa,
•    Losonczi László Péter, a Kiskunhalasi EGYMI, Óvoda és Általános Iskola pedagógusa,
•    Oláh-Jaksa Gabriella, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási Tagintézménye vezetője.

A Comenius díj elsimertjei

A Kiskőrösi Tankerületi Központ díszoklevelet adományozott azoknak a pedagógusoknak, akik kiemelkedően magas színvonalú pedagógiai munkát végeztek.

Díszoklevelet kapott:

•     Borsódy László, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási Tagintézményének tanítója,
•    Csorba Imre, Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium intézményvezetője,
•    Fődiné Hrombola Csilla, a Tompai Szabó Dénes Általános Iskola történelem-magyar nyelv és irodalom szakos pedagógusa, intézményvezetője,
•    Jeszenszky Péter Jánosné, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola pedagógusa,
•    Lehóczki Lívia, a Kiskunhalasi EGYMI, Óvoda és Általános Iskola pedagógusa,
•    Márta Ágnes, a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola kiemelkedő pedagógusa,
•    Sebestyén Mónika, Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola pedagógusa,
•    Sörös Imre Zoltán, a Kiskunhalasi EGYMI, Óvoda és Általános Iskola intézményvezetője oligofrén- és szomatopedagógia szakos gyógypedagógus,
•    Zákányné Frei Erzsébet, a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium Magyar-latin szakos pedagógusa.

Az elismeréseket Vágó Ferencné tankerületi igazgató asszony adta át.

Papp Gyula, Pintér András és Fülöp Róbert (balról-jobbra)

A folytatásban a Pedagógus Szolgálati Emlékérmek átadására került sor. Nagy szakértelemmel, hozzáértéssel és lelkesedéssel végzett több évtizedes pedagógiai munkájának elismeréseként az Emberi Erőforrások Minisztériuma Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetéseket adományozott, amelyeket a következő pedagógusok kapták.

•    Balázs-Piri Lászlóné, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási Tagintézményének tanítója,
•    Horti Lászlóné óvodapedagógus (Napsugár Óvodák),
•    Jakabfi Márta a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola földrajz, vizuális kultúra szakos tanára,
•    Kissné Halász Éva óvodapedagógus, Kiskunhalasi Napsugár Óvodák Ady Endre Utcai Óvodája,
•    Klock Katalin, a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola matematika-kémia szakos tanára,
•    Lehrné Schmél Katalin Andrea a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola magyar nyelv- és irodalom szakos tanára,
•    Szabóné Vér Éva óvodapedagógus, a Vasút Utcai Óvoda,
•    Zsoldosné Papp Judit, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola tanítója és könyvtárosa,
•    Horváthné Somogyi Erika, az Alsóvárosi Általános Iskola pedagógusa, a mai Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda jogelődje.

A kitüntetések Vágó Ferencné tankerületi igazgató és Fülöp Róbert polgármester adták át.

A színes díplomások csoportképe

A pedagógusnapi ünnepségen hagyomány az 50, 60, 65 vagy 70 éve diplomát szerzett és kiemelkedő szakmai életutat maguk mögött tudó kollégáinknak színes díszoklevél átadás. A diplomákat az alábbi pedagógusok kapták.

Aranydiploma (50)

•    Borossné Szűcs Sarolta Matematika-fizika szakos középiskolai tanárként ment nyugdíjba a Szilády Áron Gimnáziumból,
•    Nagy Zsuzsanna matematika-fizika szakon, a Szilády Áron Gimnáziumban, majd annak jogutódjánál, a Bibó István Gimnáziumban tanított nyugdíjazásáig,
•    Péter Imréné a Szilády Áron Református Gimnázium nyugalmazott magyar-orosz szakos tanára,
•    Pintér András matematika-fizika tanári szakos tanár, aki 1995-től 2010-ig vezette a Bibó István Gimnáziumot igazgatóként.

Az ünnepségen a Comenius Díjakat is átadták. A díjazottakat Arany-Michels Richárd lelkész-főigazgató méltatatta, aki a díjakat is átadta.

Comenius-díj kitüntetettjei 2022-ben:

•    Vasné Horváth Olga óvodavezető
•    Nagy-Czirokné Horváth Ildikó igazgatóhelyettes
•    Palásti Károly tanár
•    Bödecs Pál elnök-lelkész

Sörös Imre és Vágó Ferencné

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Kunszt József-díjjal tüntette ki Tyavoda Juliannát, a Szent József Katolikus Általános Iskola pedagógusát, aki a díjat Kalocsán vette át a közelmúltban.

A városi-járási pedagógusnap műsorában az Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai és tanárai adtak elő különböző hangszereken zeneműveket, akik előadását az ünnepség végén megköszönték a szervezők. Közreműködtek a műsorban Dillmann Éva (cselló), László Blanka (zongora), Juhászné Zelei Judit (zongora), Soltész Anna (zongora) és Szente Alfonz (tuba).

Szente Alfonz (tuba) és Juhászné Zelei Judit (zongora)

A rendezvény a szózat eléneklésével ért véget.