Elkezdődhet a Határ utcai ingatlanok és a terület rendezése
Közélet

Elkezdődhet a Határ utcai ingatlanok és a terület rendezése

Még 2005-ben döntött úgy az önkormányzat, hogy rendezi a Határ utcai, a Dong-ér Sóstó felőli részén lévő ingatlanokat. A probléma még most is létezik, a környék állandóan szemetes, ezért most egy új megoldásban gondolkodik a városvezetés. A képviselő-testület vita nélkül elfogadta az erről szóló előterjesztést. 

Megoldódni látszik a Határ utcai probléma. Kiskunhalas Város Önkormányzata és a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai  március 14-én helyszíni bejárás kertében felmérték a hulladékkal erősen szennyezett kiskunhalasi ingatlanok egy részét. Az ellenőrzés tapasztalatainak apropóján arra következtetésre jutott a városvezetés, hogy a problémás ingatlanok árverésen történő megvásárlása az egyik járható útja annak, hogy a szegregált városrészekben található rendezetlen körülmények megoldásra kerüljenek-olvasható abban az előterjesztésben, amelyet csütörtkön délután tárgyalt a képviselő-testület. 

A jelenlévők vita nélkül úgy döntöttek, hogy az erősen szemetes, és jelenleg végrehajtási árverés alatt álló ingatlanokat megvásárolja a város. Ezzel is egy lépéssel közelebb kerül Kiskunhalas ahhoz a célhoz, hogy rendezett környezetet tudjon elérni ezen a területen. Mint kiderült, első lépésben három ingatlanról, ingaltanrészről van szó. A szükséges felhatalmazásokat pedig megadták Fülöp Róbert polgármesternek.