Élmények a Csetényi parkban - Kikapcsolódás, feltöltődés természetközelben
Közélet

Élmények a Csetényi parkban - Kikapcsolódás, feltöltődés természetközelben

Vannak, akik sétálni, az élővilágot megfigyelni vagy a különböző programokra érkeznek – sokak megkedvelték Kiskunhalas új látványosságát, a Csetényi Élményparkot. A kórház és a fürdő szomszédságában található területet 900 millió forintos beruházás keretében alakították át turistacsalogató, a kikapcsolódást szolgáló, a hagyományokra épülő parkká. Ez a fejlesztés volt a város történetében az eddigi legnagyobb turisztikai célú beruházás.

A parkot már a nyitást követően gyorsan birtokba vették a látogatók és az óta is kedvelt hely. Családok, gyerekcsoportok, de idősebbek is látogatják, hiszen minden korosztály számára kellemes időtöltést, feltöltődést biztosít. A park a helyi és környékbeli lakosságnak és a városba érkező turistáknak is élményekkel teli kikapcsolódást kínál. A város turisztikai vonzerejét jelentősen növelő beruházásra - GINOP-7.1.3-15-2016-00014 A kiskunhalasi Halasthermál Gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése -  876.510.464 forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás érkezett, melyhez 20.531.104 forint önerőt biztosított a város. A beruházás keretében a Csetényi parkot komplex témaparkká alakították át.

Többek között kun kalandpark, hagyományőrző játéktér, madármegfigyelő sétány, bivalyrezervátum, csipkelabirintus, csipkesétány is helyet kapott. A területen lévő tó korábban nem is látszott a nádtól, a mederkotrást követően viszont kellemes csónakázótavat varázsoltak belőle. A parkban két épületet is kialakítottak. A tó melletti kilátóépülethez egy üvegfalakkal körbevett terem is tartozik mely már sok program során volt kiváló helyszín, de például családi vagy céges eseményekre is alkalmas.

A fogadóépület olyan mintha a föld felett lebegne. Ennek a helyiségeit is több célra lehet használni, a nyitás óta már sokféle eseménynek, foglalkozásnak otthont adott. A Csetényi park már készül a tavaszi és a nyári szezonra – amikor újabb élmények és programok várják a látogatókat. Cím: Kiskunhalas, Csetényi Park, Monszpart L. u. 5.

A kedvezményezett neve: Kiskunhalas Város Önkormányzata
A projekt címe: A kiskunhalasi Halasthermál Gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése
Megvalósítás helyszíne: Kiskunhalas, Csetényi Park
A szerződött támogatás összege: 876.510.464,-Ft
Támogatási intenzitás: 97,71 %
Önerő összege: 20.531.104,-Ft
A projekt azonosítószáma: GINOP-7.1.3-15-2016-00014