(►) Élőben locsolták meg a tudósító M1 riportert (galéria)
Közélet

(►) Élőben locsolták meg a tudósító M1 riportert (galéria)

A Pásztortűz Egyesület húsvéti hagyományos locsolkodásáról élőben jelentkezett be az M1 híradója. Kiskunhalason a városháza előtti díszkútnál sokan voltak kíváncsiak az eseményre. Kisszállásról a Piros Muskátli Tánccsoport néptáncbemutatója nagy közönségsikert aratott. Ugyancsak nagy tetszést hozott az M1 élőben bejelentkező riporterének meglocsolása. Molnár H. Boglárka (címképen) több oldalról kapta a vödrökből ráömlő alföldi vizet. A mintegy félórás program látogatói hamisítatlan képet kaptak a hagyományos húsvéti locsolkodásból.

A Pásztortűz Egyesület, Végső István elnök vezetésével, immár 16 éve tartja a hagyományos locsolkodást Kiskunhalason. Évek óta a városi díszkútnál - ilyenkor feldíszített húsvéti kútnál - néptáncosokkal együtt mutatja be a régi locsolkodással színesített népszokásokat. Az idei húsvéthétfőn 13 órakor kezdődött a húsvéti locsolkodás, amelyről immár harmadik  éve jelentkezik be az M1 Televízió élőben.

A kisszállási néptánccsoport fellépése a városháza előtt

Az idei rendezvényen a fellépőket Kisszállásról hívták a Pásztortűz Egyesület szervezői. A Piros Muskátli Tánccsoport néptáncbemutatójában gyermek és felnőtt csoportok adtak ízelítőt a magyar folk kultúrából. Külön-külön léptek fel majd együtt is elkápráztatták a díszkút köré gyűlt közönséget a kisszállási szereplők.

Bogi, az M1 Televízió tudósítója biztos nem hervad el

A táncok után a csoport lánytagjai is megkapták, ami ilyenkor lányoknak, asszonyoknak kijár, az-az meglocsolták őket a legények, hogy ne hervadjanak el. A locsolásból az M1 Televíziónak tudósító Molnár H. Boglárka is kapott, még pedig élőben. A vizes jelenet után a locsolkodó fiúk elnézést kértek a hidegzuhanyért a riporternőtől, aki egyébként azt nem vette zokon. A Halas Televízió eseményen készített felvételeit a jövő heti Kultúrkép című magazinban láthatják olvasóink csütörtök este 19 órától!

A közönség nagy tapssal honorálta a látottakat

Kép-szöveg: Kovács Iván