Érzékenyítő Esélynap Kiskunhalas főterén
Közélet

Érzékenyítő Esélynap Kiskunhalas főterén

A Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesülete szervezésében zajlott ma egy nagyrendezvény Kiskunhalas főterén, hat egyesület és intézmény összesen 78 fellépője mutatta be tehetségét a közönségnek. Erre a napra kitelepült a Bethlen Gábor térre a Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda és eljöttek a Konok Kunok Motoros Klub tagjai is.

A megjelenteket Fülöp Róbert polgármester köszöntötte, mint mondta, jó látni, hogy Kiskunhalason ilyen aktív egyesületek működnek. Az önkormányzat számukra kiírt pályázatán a mozgáskorlátozottak is a nyertes pályázók között voltak, így ebből a forrásból is gazdálkodhattak a mai napon.

Az eseményen az egyéni produkciók és a Habár zenekar koncertje mellett láthatta a közönség a Bárka Integrált Szociális Intézmény, a Kiskunhalasi Református EGYMI, Nefelejcs Otthon, a Benjámin Lakóotthon és a Filadelfia Intézmény lakóinak, tanulóinak műsorát. A rendőrség részéről közlekedésbiztonsági előadást hallhattak Hegedűs Richárd zászlóstól.

Az esemény fő szervezője, Tallérné Nyitrai Ilona úgy gondolja, az Érzékenyítő Esélynap célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket.

„Ennek a napnak az üzenete, hogy érzékenyítsük, azért is az a neve, Érzékenyítő Esélynap. Összehozza az egészséges, ép embereket a fogyatékossággal élő gyermekekkel, felnőttekkel. Ezért meghívtunk hat intézményt, 78 fellépővel jöttek ide, nagyon színes programokat adnak elő, nagyon örülnek neki, a mindennapi malomkerékből kicsit ki vannak mozdítva, megmutathatják magukat. Ezen kívül meghívtuk az iskolákat, óvodákat, hogy jöjjenek, és nézzék meg, hogy ezek a gyermekek is értékesek, szépen tudnak szórakoztatni, szerepelni, játszani.”