Ez remek eredmény Halasi Halak!
Közélet

Ez remek eredmény Halasi Halak!

A Felsővárosi Általános Iskola diákjai az alapos felkészülést követően a harmadik helyet szerezték meg a Kárpát-medencei hungarikum vetélkedőn.
A Lakiteleki Népfőiskola – a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával – 2023-2024. tanévben ismét meghirdette vetélkedőjét a hungarikum mozgalom népszerűsítése, a nemzeti értékeink megismertetése érdekében.
A játékos vetélkedőre a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek.

A Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola több éve sikeresen szerepel ezen a megmérettetésen. A Kárpát-medencei hungarikum vetélkedő 8. osztályosok részére meghirdetett verseny elődöntőjét és döntőjét március 25-én és 26–án, a Lakiteleki Népfőiskolán rendezték meg.  A több mint háromszáz jelentkező közül tizenhat csapat vehetett részt a kétnapos vetélkedőn.  A verseny első napján az elődöntőre került sor, ahol egy hungarikum bemutatása volt a feladat, illetve egy huszonöt kérdésből álló tesztet kellett a csapatoknak megoldaniuk. A Felsővárosi Általános Iskola, Halasi Halak nevű csapata az elődöntőben a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákról készített prezentációt, amelyet a zsűri előtt kellett ismertetniük.

Már az eredményhirdetéskor örülhetett Rózsa Rea, Timár Dávid, és Vankó Leila, az első nap eredményei alapján bejutottak a döntőbe. A verseny második napján újabb értékeket kellett javasolniuk a hungarikumok közé.

A kiskunhalasi vésett tulipános ládákról összeállított prezentáció elnyerte a zsűri tetszését. A Hegyes Emőke tanárnő által felkészített csapat ügyesen megoldotta a tesztet is, így a Kárpát-medencei hungarikum vetélkedő döntőjében az előkelő 3. helyen végzett.

Fotó: Kiskunhalasi Felsővárosi Iskola