Ezrek hallgatták Kovács Katit a főtéren
Közélet

Ezrek hallgatták Kovács Katit a főtéren

Vasárnap este zárult Kiskunhalas legnagyobb szabadtéri programsorozata, a 42. Halasi Szüreti Fesztivál. A nap során helyi csoportok, egyesületek, zenekarok álltak közönség elé, este pedig Kovács Kati szórakoztatta a többezres tömeget egy közel kétórás koncert keretében.

A hagyományoknak megfelelően, a Szüreti Fesztivál zárónapja az úgynevezett technikai menettel indult. Délután egy órakor motorosok, veterán járművek, mezőgazdasági gépek és kerékpárosok vonultak végig a városon. A főtéren pedig bárki megcsodálhatta a különleges két- és négykerekű járműveket.

A nagyszínpad a délután folyamán a helyi csapatoké volt. Elsőként a József Attila Irodalmi Kör tagjai adtak ízelítőt saját verseikből.

Egyre több tagja van a kiskunhalasi tai chi csoportnak. Ők is bemutatót tartottak vasárnap délután a nagyszínpadon.

Természetesen a fitnesz és a moderntánc bemutató sem hiányozhatott a színes repertoárból. A tehetséges fiatalok minden produkció után nagy tapsot kaptak a nézőktől.

Az idén 45 esztendős Lyra együttes hangulatos koncerttel készült a 42. Halasi Szüreti Fesztiválra. A dalok alatt, a szereplők mögötti LED falon az elmúlt négy és fél évtizedből villantak fel meghatározó pillanatokat őrző fotók.

A háromnapos rendezvény zárókoncertje Kovács Kati fellépése volt. Az énekesnő zenekarával 120 percen keresztül szórakoztatta a közönséget, akik több alkalommal is vastapssal hálálták meg a hallottakat, látottakat.

A koncerten valamennyi ismert dallam felcsendült az elmúlt évtizedekből, a nézők pedig együtt énekelték kedvenc soraikat a művésznővel.