Ezt is megcsinálták: nyárindító gyermeknap volt a halasi autókrossz pályán (galéria)
Közélet

Ezt is megcsinálták: nyárindító gyermeknap volt a halasi autókrossz pályán (galéria)

A Kiskunhalasi Technikai Sportbarát Egyesület jó példa arra, hogy összefogással, közös akarattal minden nehézséget le lehet győzni. Évekkel ezelőtt elhatározták, hogy az autózás, motorozás helyi szerelmesei „hazahozzák” a közös szervezetüket, álmaikat Mélykútról Kiskunhalasra. Pályát építettek a Keceli út mellett, vasárnap pedig már a második, több száz fő érdeklődését kiváltó programot szervezték meg.

Példás összefogás, szervezés jellemezte a Kiskunhalasi Technikai Sportbarát Egyesület II. Nyárindító Gyermeknapját. Egy évvel ezelőtt is sokan ellátogattak a Keceli út közelében kialakított pályára ez a létszám most vasárnap tovább gyarapodott. A civil szervezet tagjai egytől egyig szeretik  a motorok, autók világát, ráadásul, ha kétkezi munkát kell végezni, akkor sem ijednek meg. Évekkel ezelőtt Mélykútról indultak, mára már visszajöttek Kiskunhalasra. A várossal együttműködve egy bázist hoztak létre, kialakítottak egy olyan pályát, amelyre méltán lehetnek büszkék. Olyan körülményeket teremtettek, amelyek alkalmasak egy komoly rendezvény lebonyolítására.

Aki vasárnap közeledett a pálya felé, az már messziről hallhatta a jellegzetes motorzajt, valamint Dj. Sentinelnek köszönhetően a hangulatos zenét. Minden a gyerkőcökről szólt: lehetett gokartozni, a légvárban ugrálni, vattacukor, fagyit enni, arcfestésben részt venni, és egy valódi versenyautóval végigmenni a pályán. Persze, a szervezők a szülőkről sem feledkeztek meg, nekik is lehetőség volt arra, hogy megtapasztalják, milyen is ezekben a speciális kialakítású négykerekűben ülni, időnként port, homokot nyelni. Vicai Zsolt jóvoltából pedig kellemes hűsítőfürdőben részesültek azok, akiknek sok volt a napsütés.  A szervezők izgalmakról is gondoskodtak, ugyanis sok támogató a rendezvény mellé állt, így tombolasorsolás is volt. Gáborné Halász Barbara és a mellette, mögötte álló lelkes csapat nagyon sok családnak szerzett ma feledhetetlen perceket.