Fákat ültettek a Szent József-iskola elsősei és pedagógusai (galéria)
Közélet

Fákat ültettek a Szent József-iskola elsősei és pedagógusai (galéria)

Fát ültetni a jövőnek - ez motiválja évről évre a Szent József Katolikus Általános Iskola pedagógusait és diákjait. Az intézmény két első osztálya, valamint a tanári kar szerdán délután ásót, lapátot ragadott és a három facsemetének adott új életteret az Áchim András utcában. A megújult közterület igazi ékei lettek ezek a növények.

Folytatódott a hagyomány a Szent József Katolikus Általános Iskolában, ahol mindig is kiemelt szerepet játszik a zöld környezet kialakítása. Erre szép példa az, hogy szerdán délután három fát ültettek el az intézmény előtti területen. Ezúttal az Áchim András utcai nemrégiben felújított rész volt a helyszín. Nemcsak a pedagógusok, hanem két első osztály diákjai, valamint a szüleik  is részt vettek a munkálatokban. Forgott a földben az ásó, dolgoztak a kis kezek a felnőttek segítségével. 

- A jövőnek szólt ez a mostani program. Biztos vagyok benne, ha a diákjaink majd évek múlva erre sétálnak, büszkén mutatnak rá a fákra, hogy ezeket mi ültettük- mondta Dózsáné Mohos Mónika, a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatónője. Az elmúlt években történt fejlesztések, felújítások annak érdekében jöttek létre, hogy a diákok szeressék az iskolájukat. Az intézmény elkötelezett azért, hogy még zöldebb legyen a környezet.  További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.

Még több cikk

Véradások Halason

Véradások Halason