Fazekas 50: gálaműsorral ünnepelt az iskolai közösség (galéria)
Közélet

Fazekas 50: gálaműsorral ünnepelt az iskolai közösség (galéria)

Ötven esztendővel ezelőtt nyitotta meg kapuit a diákok előtt a Fazekas Gábor utcai Általános Iskola. Az elnevezés azóta  változott, de az egykori és jelenlegi pedagógusok, tanulók kötődése ugyanaz maradt az elmúlt öt évtizedben. A fél évszázados jubileumot egy gálával ünnepelte az iskola, amelyen megmutathatta az intézmény sokszínűségét és azt, hogy miért is jó ehhez a közösséghez tartozni.

1972. szeptember elsején egy új fejezet kezdődött a város oktatástörténetében. Tizenkét tantermes iskola épült az akkori Fazekas Gábor utcában, amelynek első igazgatója Gál Józsefné volt. Visszaemlékezéséből többek között az is kiderült, hogy a városban egyetlenként váltakozó tanítás volt, 30-40 fős osztályokkal. A legendás pedagógus szerint olykor még a szemetesládán is diákok ültek. Így kezdődött a most már Fazekas Mihály Általános Iskolaként közismert intézmény története. Az elmúlt fél évszázadban több ezren végeztek itt, generációk nőttek fel. Sokan pedagógusként tértek vissza szeretett iskolájukba. Fazekasos diáknak lenni mindig is különleges jelentőséggel bírt. Az 50 évet, a sikereket ünnepelték egy gálaműsorral pénteken este.

A Fazekast mindig is az állandóság és a sokszínűség jellemezte. Gál Józsefnét Pintér Andrásné, megbízottként Borné Sarok Ágnes, Nagy Czirok Lászlóné követte az igazgatói székben. 2019 óta Kárász Péter az igazgató, aki folytatta elődei munkáját. Ő köszöntötte a megjelent vendégeket. Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a Fazekas gyermekcentrikus iskola, ahol a tanulás, tanítás mellett sok színes, közösségi program van. A beszédeket követően az intézmény jelenlegi és volt diákjai álltak színpadra. A gála után érkezett a torta, amelyet az intézmény egykori pedagógusa, Juhász Gábor készített. További részletek a Halas Televízió híradójában.