Felmérik a barnakőszén igényt
Közélet

Felmérik a barnakőszén igényt

Felméri kormány a lakosság barnakőszén igényét a fűtési szezonra. Ezzel kapcsolatban a halasi városháza is kiadott egy tájékoztatót. Kérik, hogy aki erre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkezik, és barnakőszén felhasználását tervezi, a várható felhasználási igényét jelezze a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal felé szeptember 29-ig.

Meg kell adni a nevet, a lakcímet ás a mennyiséget mázsában. Az igénybejelentést az ardai.t@kiskunhalas.hu e-mail címre, valamint személyesen a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal portáján lehet megtenni. Az igényfelmérés kizárólag a lakossági igények megismerését szolgálja, nem jelent későbbi automatikus támogatást – áll Kollárné Dr. Lengyel Linda jegyző közleményében.

A teljes közlemény az alábbiakban olvasható:

Az év elején szomszédunkban kirobbant háború, továbbá a bevezetett gazdasági szankciók következtében jelentősen megváltozott a gazdasági környezet, az energiaárak drasztikusan megemelkedtek. A kialakult energiakrízis nagy erőfeszítést kíván meg mindannyiunktól, ugyanakkor a pénzügyi lehetőségekhez igazodva a Kormány célja továbbra is az, hogy biztosítható legyen a lakosság téli fűtéséhez szükséges tüzelőanyag. A fentiekre tekintettel a Kormány a kialakult helyzetben a lakosság téli tüzelőanyag igényének megfelelő kielégítése érdekében fel kívánja mérni a lakosság barnakőszén igényét a fűtési szezonra.

Kérjük, hogy amennyiben háztartásában széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkezik, amely barnakőszén felhasználásra alkalmas, és barnakőszén felhasználását tervezi, úgy a várható felhasználási igényét jelezze a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal felé szeptember 29. napjáig, az alábbi adatok megadásával: név, lakcím, mennyiség (mázsában kifejezve).

Lakossági igénybejelentés feltételei az önkormányzat felé: háztartás alatt a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdése alapján az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége értendő egy háztartással összefüggésben egy személy élhet igénybejelentéssel, mely személy bejelentett lakhelye, illetve bejelentett tartózkodási helye az adott háztartás egy háztartás által bejelenthető maximális barnakőszén igény legfeljebb a következő fűtési szezonban várhatóan felhasznált tüzelőanyag mennyisége lehet

Az igénybejelentést az ardai.t@kiskunhalas.hu e-mail címre, valamint személyesen a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal portáján (6400 Kiskunhalas, Hősök tere 1.) lehet megtenni.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a felmérésben való részvétel egyúttal hozzájárulást is jelent az érintettek személyes adatainak kezelésére.

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy az igényfelmérés kizárólag a lakossági igények megismerését szolgálja, nem jelent későbbi automatikus támogatást!

Kollárné Dr. Lengyel Linda jegyző

(A barnakőszén igény jelentkezési lap letölthető a www.kiskunhalas.hu oldalról.)

Fotó: illusztráció