Fogadalmat tettek a dékánis kadétok (galéria)
Közélet

Fogadalmat tettek a dékánis kadétok (galéria)

Fontos mérföldkőhöz érkeztek azok a dékánis diákok, akik a kadétképzés keretein belül kezdték meg tanulmányaikat szeptember elején. Pénteken délelőtt volt az ünnepélyes fogadalomtételük, amelyen ott voltak szüleik is. A jeles eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokságának parancsnoka is. 

Harmadik évfolyam kezdte meg tanulmányait a kadétképzés keretein belül a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumában. A jól sikerült békatábor és a beilleszkedés első hetei, hónapjai után elérkezett az ünnepélyes fogadalomtétel ideje. Mint megtudtuk, huszonkilencen a kilencedikes, öten pedig a tizedikes évfolyamból vettek részt a jeles eseményen. Az intézmény sportcsarnokának lelátóit a szülők, hozzátartozók foglalták el. A fogadalomtételt megtisztelte jelenlétével dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokságának parancsnoka, valamint ott volt Hovány István őrnagy, a 38. Merász Mihály területvédelmi Zászlóalj megbízott parancsnoka is.

A fogadalomtétel szövegét Tatics Péter mondta el. Az ünnepi pillanatokat követően dr.Lippai Péter dandártábornok lépett a mikrofon elé. A Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokságának parancsnoka felidézte, hogy ő 19 éves korában döntötte el, ezt a pályát választja. Volt, amikor megingott, de végül maradt az eredeti célkitűzése mellett. Azt is jelezte, aki egyenruhát vagy formaruhát visel, az elkötelezi magát.  - Aki magára ölti a formaruhát, azonosul egy olyan értékrenddel, amely magasztos célokat szolgál - tette hozzá a dandártábornok. Dr. Lippai Péter egy plakettel köszönte meg a Dékáni-technikum eddigi tevékenységét a kadétok felkészítésében.

Az eseményen beszédet mondott Pap Gyula főigazgató is. - Ez egy életpálya modell első fontos mozzanata. Merem remélni, hogy erről a lépcsőfokról szétnézve rájöttök, jól döntöttetek, amikor a mi intézményünket választottátok. Azt is el kell mondanom, hogy ez az életpálya modell tele lesz nagy és nehéz lépcsőfokokkal csak azok tudják végigcsinálni, akik határozottak, komolyan gondolják és minden erőfeszítésüket bevetik- fogalmazott köszöntőjében Papp Gyula főigazgató. Molnár Nándor igazgató az ünnepség zárásaként mondta el gondolatait. - Nemcsak a formaruha különböztet meg benneteket a többi diáktól, hanem azt gondolom, hogy azok az értékek is, azok az elvek, az az értékrend, amely felé most elköteleztétek magatokat. Nyilvánosan felvállaltok egy olyan értékrendet, amelynek szilárd alapjai vannak. Bárhová is sodor benneteket az élet,  ez nagyban hozzá fog járulni a sikereitekhez - mondta az igazgató. (További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.)