Folytatódik Halason a szociális munka főiskolai képzés – már lehet jelentkezni
Közélet

Folytatódik Halason a szociális munka főiskolai képzés – már lehet jelentkezni

A szociális munka múltjáról, jelenéről és a Halason is elérhető felsőfokú képzésről tartottak konferenciát és tájékoztatót a Dékáni sportcsarnokban. Új információ, hogy a jövő tanévre- halasi konzultációs hellyel -  meghirdetett szociális munka képzésre augusztus közepéig meghosszabbították a jelentkezési határidőt.

A szociális munka egykor és most elnevezésű főiskolai tájékoztatót és konferenciát Szűcs Csaba alpolgármester köszöntője nyitotta meg. Az alpolgármester szólt arról, hogy a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola Dunaszerdahelyi Boldog Batthyány-Strattmann László Kihelyezett Tagozatán halasi konzultációs hellyel a jövő tanévtől újabb 25 fős osztály indítását tervezi, melyre már lehet jelentkezni. Az alpolgármester közösségi oldalán is lehet erről tájékoztatást találni, illetve a Tó utcai közösségi háznál is lehet jelentkezni, illetve részletes felvilágosítást kérni a képzésről. A szlovák székhelyű főiskola annyiban különbözik a hazai felsőfokú képzésektől, hogy itt nincs szükség emelt érettségire és nyelvvizsgára. Ezzel a képzéssel az Európai Unió tagországaiban érvényes diplomát kapnak a hallgatók, ami a honosítási eljárást követően Magyarországon is elfogadott főiskolai végzettségnek számít.

Prof. Dr. habil Herdics György a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola Dunaszerdahelyi Kihelyezett tagozatának igazgatója a tájékoztatón jelentette be, hogy az eredetileg június végi jelentkezési határidőt augusztus 15-ig meghosszabbítják, hogy minden érdeklődő be tudja szerezni a szükséges dokumentumokat.

A professzor azt is elmondta, hogy az első halasi évfolyam ezekben a napokban fejezi be a második félévi vizsgáit és a hallgatók helyt álltak, ebben a nem mindennapi tanévben, hiszen az órákat és a vizsgákat is online kellett megtartani. Bíznak abban, hogy a soron következő tanévekben ez már nem így lesz, bár vannak olyan tantárgyak, melyekből a mostani tapasztalatok alapján valószínűleg megmaradnak az online órák. A jelenléti képzésnek Halason a Dékáni Árpád Technikum ad otthont.

A konferencián a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola oktatói tartották az előadásokat. Szó volt például a szociális munka dilemmáiról, a segítésről és a segítőkről, illetve a szociális gondoskodás nagyjairól a történelmi Magyarországon. A konferencia zárásaként közbenjáró imát tartottak Szent Erzsébethez és Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóhoz a Szent Péter és Pál katolikus templomban.