Formaruhát kaptak a dékánis kadétok
Közélet

Formaruhát kaptak a dékánis kadétok

Nagy öröm érte a Dékáni Árpád Technikum kadétképzésében résztvevő fiatalokat. A napokban ruhákkal teli dobozok érkeztek az iskolába. A diákok egy része már meg is kapta, sőt fel is próbálhatta a formaruhákat.

Egymás után szólították a diákokat a Dékáni Árpád Technikum egyik tantermében. A fiatalok új ruhákat vehettek át tanáraiktól.

- Nagy öröm érte iskolánkat, hiszen minden kadétképzésben lévő diákunknak új formaruhát tudunk most adni. Ahogy láttam, örömmel vették át a ruhákat a fiatalok és mivel már többen fel is próbálták, elmondhatom, hogy jól is áll rajtuk ez az öltözék. A honvédség bocsátotta rendelkezésünkre a ruhákat, ezzel is segítvén a nálunk folyó nevelést – tudtuk meg Molnár Nándor igazgatótól.

A diákok örömmel vették át az új ruhadarabokat. Azt mondják, mindig büszkeséggel tölti el őket, ha felhúzhatják a formaruhát.

- Mindig jó érzés, ha ilyen ruhát húzhatunk fel. Én kiskorom óta katona szeretnék lenni, ezért is vagyok büszke, hogy bekerültem ebbe a képzésbe. Most, hogy megvan az új formaruhánk, még inkább azt érzem, hogy a jó úton haladok céljaim megvalósítása felé – árulta el Nagy-Kálózi Réka diák.

Mint megtudtuk, várhatóan több helyszínen és eseményen is viselik majd az öltözetet a diákok ezentúl.

- Szeptember óta vártuk, hogy megérkezzenek a ruhák, így most tényleg nagy az öröm diákok és felnőttek körében is. Minden egyes honvédelmi jellegű rendezvényen, alkalmon ebben a ruhában kell majd megjelenniük tanulóinknak. Láthatóan büszkén viseli mindenki a formaruhát – mondta Vezdán Csaba pedagógus.

A nap végére valamennyi diák átvette a teljes formaruha felszerelést. Azt mondták, már várják az első olyan nyilvános eseményt, amikor ebben jelenhetnek meg valahol.