Gáspár Imre Bátor: Hálás vagyok mindenkinek, aki segített! (galéria)
Közélet

Gáspár Imre Bátor: Hálás vagyok mindenkinek, aki segített! (galéria)

Példás összefogás valósult meg Balotaszálláson és Kiskunhalason is, valamint több környékbeli település csatlakozott ahhoz a jótékonyság akcióhoz, amelynek célja Gáspár Imre Bátor gyógykezelésének segítése volt. A Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium diákja tavaly ősszel egy életmentő műtéten esett át, speciális protézisre van szüksége ahhoz, hogy teljes életet éljen. A Balotai Civilek Esélyéért Alapítvány koordinálásával és hathatós közreműködésével 2,2 millió forintot tudtak átadni Imre családjának.

Hírportálunk is beszámolt arról a jótékonysági kezdeményezésről, amely Balotaszállásról indult.  A település fiatal lakója, a középiskolás Gáspár Imre Bátor életmentő műtéten esett át és e miatt családjával nagyon nehéz helyzetbe került. Oláh-Jaksa Gabriella, a Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási Tagintézményének vezetője állt egy kezdeményezés élére a helyi alapítványhoz fordult. Gyűjtés indult annak érdekében, hogy Imi ismét teljes életet élhessen. Megmozdult a környék, ismerősök és ismeretlenek segítettek, példás összefogás valósult meg. Mindenki segíteni akart- emlékezett vissza a kezdetekre Pinczés Blanka, a Balotai Civilek Esélyéért Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

Eddig 2,2 millió forint gyűlt össze, amelyet a település lakóinak jelenlétében adtak át a helyi könyvtárban. - Mióta megnyitottuk a számlát folyamatosan érkeznek a pénzadományok, kisebb és nagyobb pénzösszegek,  magánszemélyektől, civil közösségektől, cégektől, Balotaszállásról, Kiskunhalasról, Kiskunhalas környékéről. Minden egyes számlára érkezett adományról elmondható, hogy példaértékű együttérzésről és segítő szándékról tanúskodik. Imi rehabilitációjának következő szakaszában sor kerül egy korszerű lábprotézis vásárlására.  Az átadott összeget a család ennek az eszköznek a vásárlására fogja fordítani, ezzel a művégtaggal remélhetőleg Imi újra teljes életet élhet- fogalmazott a kuratóriumi elnök. 

A gyűjtés még folytatódik. Huszta István Balotaszállás polgármestere is részt vett az átadó ünnepségen. A település továbbra is minden segítséget megad a családnak. Mint megtudtuk: a falugondnoki szolgálat például az iskolába jutásában vesz részt. A Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium tanárai és diákjai is mindenben Imi mellett állnak, aki nagyon hálás ezért. - Köszönöm mindenkinek, aki segített. Kimondhatatlanul hálás vagyok nekik. Nemcsak anyagi segítséget kaptam, hanem minden mást is. Mellettem voltak, beszélgettek velem, bátorítottak. Szüleimnek és nekik köszönhető, hogy újra derűsen tudom szemlélni a világot. Szeretném a terveimet megvalósítani - árulta el Imi. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.