Halas német kapcsolatait erősíti
Közélet

Halas német kapcsolatait erősíti

Kiskunhalas polgármestere, Fülöp Róbert többnapos németországi látogatásra utazott gazdasági és partnervárosi kapcsolatok erősítése céljából. A német diplomáciai körút első állomása a Halaspack Bt. németországi anyavállalatának székhelye Wildflecken, ahol a vállalatcsoport tulajdonosaival találkozott. Onnan városunk német partnertelepülése, Kornach meghívásának tesz eleget a polgármester.

Kiskunhalas egyik külföldi tulajdonú és jelentős gazdasági társaságának, a HalasPack Bt. anyavállalatának székhelyére látogatott Fülöp Róbert polgármester szerdán, ahol a tulajdonosi körrel találkozott. Városunk egyik meghatározó cége a Halaspack Bt., amelynek 20 éve tulajdonosa a német Kunert család. A két évtizedes múltra visszatekintő gazdasági kapcsolat jó alkalom volt a találkozóra, amelyre figyelmességi ajándékot is vitt magával a halasi polgármester.

A németországi gyár látogatása közben

A városvezető Instagram oldalán található bejegyzésében a Halaspack Bt.-re jól prosperáló cégként tekint, amely sok halasi számára nyújt megélhetést. Látogatásom célja, hogy elismerjük munkásságukat és biztosítsuk őket abban, hogy jövőbeli fejlesztési elképzeléseikhez is jó hely Kiskunhalas – fűzte hozzá Fülöp Róbert.

Manfred Kunert és Fülöp Róbert, csipkeátadás

Kiskunhalas polgármestere a Halaspack Bt. tulajdonosai számára a 20 éves jubileum alkalmából egy Halasi csipkét vitt ajándékba. A Kerekszíves terítő kifejezetten ajándékozási célból készült, amelynek elkészítése 176 munkaórába került. Fülöp Róberttől az ajándékot Manfred Kunert és Herbert Nowak urak (címképen) vették át, akik gyárlátogatásra is meginvitálták a polgármestert.

Csoportkép a németországi üzem előtt

A Halaspack Bt. anyavállalata, az észak-bajorországi Wildfleckenben található. Üzemük a világméretű papírhengergyártás egyik központja. Az üzemben a Halaspack Bt. tulajdonosai kalauzolták a polgármestert, ahol a gyártás folyamatát és a késztermékeket is megtekintették. Fülöp Róbert németországi útja kronachi látgatással folytatódik, ahol partnertelepülésünk meghívására vesz részt hivatalos városi ünnepségen.

Képek forrása: Fülüp Róbert/Instagram